Puheenaihe

"Ollaanko vanhasta Myyrmäestä panemassa kaikki matalaksi?" – Ostarin säilyttämistä kannattavat ottivat erävoiton

Kuohukujan ostoskeskus on luokiteltu kulttuurihistorialliselta arvoltaan erittäin merkittäväksi.

Armi Suojanen

Myyrmäessä sijaitsevan Kuohukuja 1:n ostoskeskuksen säilyttämistä kannattavat ottivat kaupunginvaltuuston kokouksessa erävoiton.

Ostoskeskuksen purun mahdollistava asemakaavamuutos oli valtuuston käsiteltävänä maanantaina, mutta päätöstä ei tehty, vaan asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Vuonna 1972 valmistuneen Kuohukujan ostoskeskuksen paikalle on esitetty rakennettavaksi 8-kerroksinen asuinkerrostalo ja yksikerroksinen siipirakennus. Siipirakennukseen tulisi liiketilan lisäksi osa talon autopaikoista ja kattopiha.

Vantaan päättäjillä oli asemakaavamuutoksesta ja vanhan ostoskeskuksen purkamisesta paljon sanottavaa.

Valtuutettu Vaula Norrena (vihr.) muistutti, että Vantaalla on 27 vanhaa ostaria.

– Helsinki on suojellut vanhoista ostareistaan vain kolme, lausui Norrena.

Vasemmistoliiton Kati Tyystjärvi kommentoi, etteivät kaikki vanhat ostarit ole kulttuurihistoriallisesti arvokkaita.

– Kuohukujan ostoskeskus ei ole mikä hyvänsä ostoskeskus, vaan se on luokittelun mukaan arvokkaimpia oman aikakautensa edustajia kaupungissamme, sanoi Tyystjärvi.

Varavaltuutettu Jussi Särkelä (sd.) toivoi, että Vantaalla tehtäisiin kokonaissuunnitelma siitä, mitä rakennuksia säilytetään.

– Tämä kauppakeskus asia ei ole aivan yksinkertainen. Jos nyt päätetään purkaa Kuohukujan kauppakeskus, se voi käynnistää prosessin, joka johtaa Uomatien ja Uomakujan risteyksessä olevan kauppakeskuksen purkamiseen. Asiaa pitäisi käsitellä kokonaisuutena, ei kauppakeskus kerrallaan, pohti Särkelä.

Irja Ansalehto-Salmi (kesk.) kannatti kaava-asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Hän ilmaisi huolensa kysyen, että ollaanko vanhasta Myyrmäestä panemassa kaikki matalaksi.

– Myllerryksessä jäljelle jäävien kerrostalojen lisäksi ei jäisi mitään.

Kokoomusvaltuutettu Sakari Rokkanen toivoi, että asiassa edettäisiin ja ostoskeskus purettaisiin. Rokkanen laski, että mikäli paikalle rakennetaan uutta, Vantaan kaupunki kuittaa maankäyttösopimuksella noin 700 000 euroa.

– Sillä maksetaan pitkä käyttöaika puhtaalle sisäilmatilalle, totesi Rokkanen.

Asiasta äänestettiin ja aikalisän ottaminen voitti yhdellä äänellä. Aikalisän ottamista kannattivat kaikki vasemmistoliiton valtuutetut ja demariryhmä, vihreiden ryhmästä Minna Atiye, Minna Kuusela ja Eve Rämö, perussuomalaista Kai-Ari Lundell sekä keskustan, kristillisdemokraattien ja sinisten ryhmä. 

Kuohukujan kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Myyrinmäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaa-Seura vetoaa vanhojen ostareiden puolesta – suojeltuja ostoskeskuksia ei ole Vantaalla lainkaan9.4.2019 12.04
Myyrmäkeläisen ostoskeskuksen paikalle suunnitellaan kerrostaloa – Ostari on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas, mutta huonossa kunnossa22.11.2018 07.15
Selvitys: Nämä Vantaan ostarit pitää säilyttää10.4.2015 14.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu