Puheenaihe

Poliisin valvontaisku tuotti synkkää satoa – tällä tavoin autoilijat törttöilivät eilen

Helsingin, Espoon ja Vantaan ulosajoväylien liikenne oli eilen poliisin erikoisvalvonnassa. Sakkoja kirjoiteltiin kymmenittäin. Kuvituskuva. 

Klaus Nurmi / Arkisto

Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset järjestivät eilen yhteisen pääkaupunkiseudun pääteiden valvontaiskun. Valvontaan osallistui partioita kaikista mainituista poliisilaitoksista.

Uudenmaan poliisilaitokset olivat yhdessä todenneet, että ajonopeudet ja muu vaarallinen liikennekäyttäytyminen etenkin pääväylillä ovat kasvaneet ja vaaratilanteet sekä onnettomuudet ovat lisääntyneet.

Poliisihallituksen tilaston mukaan esimerkiksi törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet. Merkittävä osa näistä on todettu näillä pääväylillä.

Valvontaa suoritettiin aamusta iltaan kaikilla Helsingin ulosmenoteillä sekä näkyvin tunnuksin varustetulla että siviilimallisella auto- ja moottoripyöräkalustolla. 

Poliisi kohdisti valvonnan ensisijaisesti liikenneturvallisuutta vaarantavaan ajokäyttäytymiseen – siten haluttiin vaikuttaa liikenneturvallisuuden parantumiseen. Myös muuhun ilmi tulleeseen säännösten vastaiseen toimintaan puututtiin.

Esimerkkinä kiinni jääneistä hurjastelijoista poliisi kertoi ulkomaalaisesta miehestä, joka kuljetti amerikkalaismallista kevytkuorma-autoa Espoossa Länsiväylällä 80 km/h nopeusrajoitusalueella 160 km/h. 

Lisäksi miehen ajokortti riitti vain henkilöauton kuljettamiseen. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Valvonnasta tiedotettiin laajasti etukäteen. Tämä osaltaan vähensi sääntöjen vastaista käyttäytymistä, mikä sekin paransi liikenneturvallisuutta.

Valvonnassa todettiin seuraavat rikokset ja rikkomukset:

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen 4 kpl
Vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuudesta 17 kpl
Törkeä rattijuopumus 1 kpl
Rattijuopumus 2 kpl
Ajokieltoja (kaikki edellä mainitut) 24 kpl
Muu ylinopeus 51 kpl
Päälleajovaaran aiheuttava ajotapa 2 kpl
Väistämisvelvollisuuden noudattamatta jättäminen 1 kpl
Ohittaminen oikealta moottoritiellä 3 kpl
Kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta 4 kpl
Määräaikaiskatsastamaton ajoneuvo 4 kpl
Tavattu etsintäkuulutettuja 1 kpl
Muut sakot 1 kpl
Rikesakot 9 kpl

Lisäksi kirjoitettiin viisi valvontailmoitusta ja suoritettiin 19 ulkomaalaistarkastusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat