Puheenaihe

Tikkurilan uimahallin takapihalle ehdotetaan kesäkeidasta – tätä kaikkea sinne tulisi

Tikkurilan uimahallin takana oleva nurmialue halutaan hyödyntää. 

Tiina Örn

Valtuustoaloite ehdottaa Tikkurilan uimahallin takapihalle kesäkeidasta. Paikalle on aiemmin toivottu kansalaisaloitteella maauimalaa. Nurmialue on tällä hetkellä tyhjillään.

Ehdotettua kesäkeidasta ei ole ajateltu niinkään liikunnallisena paikkana, vaan alueena, jossa esimerkiksi lapsiperheet voisivat viettää rennosti kesäpäivää, kuvailee Eve Rämö (vihr.). Rämö ideoi aloitteen kahden muun vihreän valtuutetun, Anniina Kostilaisen ja Minna Kuuselan kanssa.

– Lapset voisivat polskia turvallisesti kahluualtaassa ja kesäkeitaassa olisi piknikalue. Siellä voisi olla myös vaikkapa kesäkahvila tai jätskikiska, pohtii Rämö.

Kesäkeitaassa voisi olla myös maltillisen kokoinen monitoimiallas sekä kesäliikuntavälineitä, kuten koripallokorit ja rantalentopallokenttä. Alueella voisi järjestää myös kesä- ja kulttuuritapahtumia.

Aloitteen allekirjoitti valtuuston maanantaisessa kokouksessa myös Tikkurilan maauimalan puuhamiehenä tunnetuksi tullut perussuomalaisten varavaltuutettu Juha Järä. Aloitetta koostanut, itsekin tikkurilalainen Kuusela korostaa, ettei kesäkeitaan toteuttaminen tarkoita maauimalatoiveista luopumista.

– Arkkitehtina näen, että kesäkeidas olisi maauimalaa halvempi ja teknisesti helpompi toteuttaa. Kesäkeitaan toteutuminen olisi nopealla tähtäimellä todennäköisempää kuin ison maauimalan. Olemme nähneet hiukan vastaavia projekteja muualla, ja siksi lähdimme ideoimaan tällaista kesäpaikkaa, kommentoi Kuusela.

Rämö viittaa myös Elmon alueelle tulevaan uuteen uimahalliin ja pohtii, tuleeko mahdollinen maauimala jossain vaiheessa Elmon hallin yhteyteen.

Rämö ei lausu tässä vaiheessa arviota siitä, koska kesäkeitaasta päästäisiin aikaisintaan nauttimaan.

– Sitä pohditaan sitten, kun saamme aloitteeseen vastauksen.

Aloitteen mukaan kesäkeitaalle luo kysyntää myös se, että pitkät hellejaksot ovat Suomessa ilmastonmuutoksen myötä entistä todennäköisempiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Maauimalan paikka on Tikkurilassa21.4.2019 08.00
Maauimalan "isä" vaatii: Maauimala pitää rakentaa Tikkurilaan, ei Elmoon17.3.2018 07.50
Kuivakelluntaa Tikkurilan maauimalan puolesta – Uimala-aktiivi heitti Facbookiin pop up -kutsun 27.7.2017 18.12
Tikkurilan maauimala sai kylmän suihkun – Vantaa ei lämmennyt supersuositulle aloitteelle9.6.2017 06.45
Tuore päätös: Uimahalli Elmon alueelle20.5.2019 18.57
Uimahallin viereen sopisi jäähalli, palloiluhalli, kuntosali... – Ajatus Elmon urheilupuistosta heräsi henkiin18.5.2019 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu