Puheenaihe

Tällaisia ovat uudet 200 ja 100 euron setelit – totuttua kapeampia ja täynnä huipputeknologiaa

Uusi 200 euron seteli näyttää tältä. 

Euroopan keskuspankki

Aiempaa kapeammat ja vaikeammin väärennettävät 100 ja 200 euron setelit otetaan käyttöön kaikissa euroalueen maissa tiistaina 28. toukokuuta. Samalla vuosia jatkunut setelistön modernisointi on valmis.

Nyt käyttöön otettavissa seteleissä on turvatekijänä muun muassa satelliittihologrammi, jossa pienet euron tunnukset kiertävät numeroa.

Lisäksi muista uuden sarjan seteleistä tuttua hohtavanvihreää numeroa on uudistettu, ja sen sisällä näkyy euron tunnuksia.

Suomen Pankin maksujärjestelmät-osaston osastopäällikkö Päivi Heikkinen muistuttaa, että jokaisen olisi hyvä tuntea ainakin muutamia seteleiden turvatekijöitä.

– Setelit ovat täynnä huipputeknologiaa. Uudet turvatekijät takaavat sen, että olemme jatkossakin rahanväärentäjiä hyvän matkaa edellä, Heikkinen toteaa tiedotteessa.

Uudet eurosetelit ovat lujatekoisempia kuin alkuperäisen eurosarjan setelit. Lisäksi setelit ovat aiempaa kapeampia, joten ne mahtuvat paremmin lompakkoon eivätkä rikkoudu niin helposti.

Kaikki vanhat eurosetelit säilyvät jatkossakin laillisina maksuvälineinä koko euroalueella, eikä niitä tarvitse erikseen vaihtaa uusiin seteleihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi epäilee kahden nuoren väärentäneen rahaa Espoossa – kertoivat tuunanneensa setelit kirjastossa18.3.2019 16.41
Suomessa löytyi viime vuonna 833 väärää euroseteliä – tämä väärennetään useimmin25.1.2019 13.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu