Puheenaihe

Tuore ylioppilas yhdisti koulunkäynnin ja kilpaurheilun – yksi tavoite on nyt maalissa

KU-58:n 400 metrin juoksija Elias Jrad kilpailee kesällä ahkreasti. Kauden päätavoite on M19-ikäluokan SM-kilpailut. Sitä ennen on aika viettää ylioppilasjuhlia.

Päivi Tuovinen

Sotungin lukion urheilulinjalta valmistuva Elias Jrad,19, on yksi tämän kevään kymmenistä tuhansista ylioppilaista, joka pääsee asettamaan valkolakin päähänsä lauantaina.

Jokiniemessä asuva Jrad kirjoitti syksyllä terveystiedon ja lyhyen matematiikan. Keväällä kirjoitettavana oli äidinkieli, englanti sekä ruotsi.

– Mulla ei ollut ihmeellisiä tavoitteita, mutta yllättävän hyvin meni. Olen tyytyväinen arvosanoihini, Jrad kiteyttää tuloksensa.

Viime vuosina ylioppilaskokeet ovat muuttuneet oppiaine kerrallaan sähköisiksi. Tänä keväänä kaikki kokeet tehtiin ensimmäistä kertaa tietokoneilla, kun myös matematiikka koki viimeisenä aineena muutoksen.

– Äidinkielessä sähköinen koe oli tosi hyvä. Merkkimäärä lisääntyi aika paljon, mutta oli paljon helpompi kirjoittaa kuin paperille.

Tekninen ongelma piinasi kirjoittajia kyseisessä kokeessa.

– Netti katkesi kokeen aikana, ja jouduimme istumaan puolitoista tuntia tekemättä mitään, Jrad harmittelee.

Jrad harrastaa yleisurheilua Kenttäurheilijat -58:n väreissä. Päälajina on 400 metrin juoksu, mutta hän juoksee välillä myös lyhyempiäkin matkoja.

Lukion urheilulinja palveli hyvin kehittymisessä. Jrad tunsi valmentajat entuudestaan, joten treenien yhdistäminen omaan harjoittelun oli helppoa.

Opiskelu ja urheilu kulkivat sopivasti käsi kädessä. Jrad kertoo, että hän meni yleensä koulun jälkeen treenaamaan, sillä harjoittelupaikat olivat lähellä. Illalla jäi aikaa läksyihin ja muihin juttuihin.

– Kun on vain jonkinlainen aikataulu, niin sitten saa kaiken toimimaan, hän toteaa.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat melko hyvällä mallilla lakkiaisten alla. Lokakuussa Jrad suuntaa armeijan urheilukouluun.

– Sen jälkeen menen opiskelemaan. Liikunnallinen ala sopisi hyvin liikuntataustaani, mutta mietin sitä vielä, hän pohtii.

Nyt Jrad iloitsee siitä, että lukio on käyty.

Kesällä suunnitelmiin kuuluu monia kilpailuja. Kauden päätavoitteiksi hän mainitsee mitalin saavuttamisen M19-ikäluokan SM-kisoista sekä oman ennätyksen parantamisen.

Talven hallikaudella syntyi nykyinen 400 metrin ennätys, kun kellot pysähtyivät aikaan 49,60.

Teksti: Sampsa Suikkanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onnea uusille ylioppilaille! Katso Vantaan kevään 2019 ylioppilaat täältä15.5.2019 14.25
Yllättävä verkko-ongelma pilasi ylioppilaskokeen aloituksen – lukiolaiset odottivat hiljaa yli 2 tuntia 12.3.2019 14.21
Sähköiset ylioppilaskirjoitukset vaativat aiempaa enemmän tilaa – "Ensi keväänä meillä on todellinen ongelma ratkaistavana"9.3.2019 07.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu