Puheenaihe

Kaupunkipyöräkausi alkaa Vantaalla – HSL vahvisti päivän

Tältä näyttää kolmivaihteinen Vantaan kaupunkipyörä.

HSL

Vantaan kaupunkipyöräkausi polkaistaan käyntiin maanantaina 17. kesäkuuta, vahvistaa HSL.

Alkuperäisenä tavoitteena oli ottaa palvelu käyttöön jo maanantaina 3. kesäkuuta, mutta kaikki yksityiskohdat eivät valmistuneet ajoissa. Kaupunkipyöräkausi päättyy lokakuun lopussa.

Vantaan palvelulle avataan 17. kesäkuuta erillinen rekisteröitymispolku osaksi HSL:n kaupunkipyöräsivustoa osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyorat/vantaa.

Vantaan kaupunkipyörä on valkoinen, kolmivaihteinen peruspyörä, jossa on etukori ja käsijarrut.

Pyöriä tulee tuhat kappaletta sadalle kaupunkipyöräasemalle. Asemat sijoitetaan Tikkurilan, Koivukylän ja Aviapoliksen sekä Myyrmäen, Martinlaakson ja Kivistön alueille.

Kaupunkipyöräpalvelun pääkumppani on HOK Elannon Alepa-ketju, joka on ollut myös Helsingin ja sittemmin Espoon kaupunkipyöräpalvelun kumppanina.

Vantaan palvelusta maksetaan oma käyttömaksu, eikä pyöriä voi käyttää ristiin Helsingin ja Espoon järjestelmän kanssa.

Koko kauden hinta on lyhyemmästä kaudesta johtuen 25 euroa. Jatkossa kausi alkaa huhtikuussa, jolloin koko kauden hinnaksi on suunniteltu 30 euroa.

Päivän käyttöoikeus maksaa viisi euroa ja viikon 10 euroa. Kuhunkin tuotteeseen sisältyy valitun käyttöoikeuden ajan rajaton määrä korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja. Yli puolen tunnin yhtäjaksoisesta pyörän käytöstä veloitetaan lisämaksua yksi euro seuraavilta puolituntisilta. Enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia.

Koko kauden tuote tulee saataville vain HSL:n kaupunkipyöräsivustolle, päivä- ja viikkotuotteen voi ostaa sekä HSL:n verkkopalvelusta että CityBike Vantaan mobiilisovelluksella. Sovelluksella voi maksaa myös yksittäisestä matkasta minuuttiveloituksella. Matkan hinta muodostuu yhden euron aloitusmaksusta, jonka lisäksi veloitetaan 10 senttiä minuutilta.

Vantaan kaupunkipyörien avajaisia vietetään 18. kesäkuuta klo 15.30–18 Myyrmäessä. Vantaan pyöriin pääsee tutustumaan jo etukäteen Tikkurilankosken padon purkujuhlassa maanantaina 3. kesäkuuta sekä Kivistön karnevaaleissa sunnuntaina 9. kesäkuuta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kauan kaivattujen kaupunkipyörien tulo tökkii Vantaalla – tarkkaa aloituspäivää ei tiedetä vieläkään20.5.2019 13.15
Nämä ovat Vantaan kaupunkipyörien tyypilliset käyttäjäryhmät – Kuulutko sinä yhteen niistä?16.3.2019 08.10
Kaupunkipyörät tulevat Vantaan katukuvaan kesäkuussa – Tuhat pyörää, sata asemaa14.3.2019 09.26
Espanjalainen yritys tuo Vantaalle englantilaiset kaupunkipyörät – "Tavoitteena on, että pyöräjärjestelmä otetaan käyttöön kesäkuun alussa"16.12.2018 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu