Puheenaihe

Välittäjä: Vanhojen asuntojen kaupassa kaksijakoinen kehitys

Arkisto/Päivi Tuovinen

Vanhojen asuntojen kauppamäärät nousivat huhtikuussa vuoden takaiseen verrattuna Helsingissä 4,9 prosenttia ja Espoossa 4,1 prosenttia.

Vanhojen asuntojen kauppaa tehtiin viimevuotista vähemmän muun muassa Vantaalla, jossa kauppamäärät laskivat 0,7 prosenttia. Mukaan vertailuun on otettu niin vanhat kerrostaloasunnot kuin myös rivitaloasunnot ja omakotitalot.

Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa kertoo tiedotteessa, että otettaessa tarkasteluun koko alkuvuosi, vanhojen asuntojen kauppa on vilkastunut vuoden takaiseen verrattuna eniten Joensuussa, jossa kasvua oli 13,7 prosenttia. Toiseksi eniten kauppa vilkastui Espoossa, jossa kasvua tuli 7,7 prosenttia.

Sen sijaan esimerkiksi Lahdessa ja Tampereella kauppa on käynyt vaisummin kuin vuosi sitten. Lahdessa kauppamäärät laskivat 8,2 prosenttia ja Tampereella 4,7 prosenttia.

Vertailussa on nostettu esiin myös vanhojen kaksioiden neliöhinnat. Ne nousivat huhtikuussa Helsingissä 3,9 prosenttia ja Vantaalla 1,7 prosenttia. Tarkastelussa huhtikuun neliöhintoja verrattiin kuuden kuukauden keskiarvoon.

Espoossa kaksioiden neliöhinnat ovat kuuden kuukauden liukuvaa keskiarvoa tarkasteltaessa puolestaan laskeneet -0,9 prosenttia.

Luvut perustuvat KVKL:n ylläpitämään Hintaseurantapalveluun, johon suurimmat välitysliikkeet toimittavat kauppatietonsa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu