Puheenaihe

Vapaaehtoiset pyörittämään nuorisotilaa Ilolassa

Ilolan koulussa on syksystä alkaen toimintaa nuorille. Carita Orlandon tekemän aloitteen idea tuli Ilolan asukkailta.

Tiina Örn

Ilolan koulun iltapäiväkerhon tiloissa järjestetään ensi syksystä alkaen iltaisin toimintaa nuorille. Toimintaa on tarkoitus pyörittää vapaaehtoisvoimin.

Suunnitelmat saivat kimmokkeensa valtuustoaloitteesta, jossa toivottiin toimintatilaa Ilolan nuorille.

Kaupunki kouluttaa nuorten kanssa tilassa toimivat vapaaehtoiset ja toiminta aloitetaan vasta kun riittävä määrä vapaehtoisia aikuisia on saatu mukaan.

Riittäväksi vapaaehtoisten määräksi nuorisopalveluissa arvioidaan 10–15 henkilöä.

– Vapaaehtoisten rekrytoinnin hoitaa paikallinen kumppani, eli asukas- tai vanhempainyhdistys. Jo kaksi paikallista yhdistystä Ilolasta on luvannut rekrytoida vapaaehtoisia mukaan, kertoo nuorisopalveluiden johtaja Riikka Åstrand.

Myös nuoret aiotaan ottaa mukaan toiminnan sisällön suunnitteluun ja kaupungin nuorisopalvelut on aktiivisesti mukana toiminnan tukemisessa.

Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta, joka on infoja ja keskustelutilaisuuksia.

– Toiminnan alkaessa pidetään tilaisuus, jossa kerrotaan avoimen nuorten toiminnan tavoitteista sekä siitä, miten nuorten kanssa luodaan toiminnalle yhteiset säännöt ja miten mahdollisissa ongelmatilanteissa voi toimia, kommentoi Åstrand.

Hän lisää, että myös toiminnan alettua pidetään tarvittaessa keskustelutilaisuuksia.

– Myös teemakohtaisia koulutuksia voidaan järjestää, jos sellaiseen nousee tarvetta.

Valtuustoaloitteen jätti kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu Carita Orlando ja sen allekirjoitti 46 muuta valtuutettua. Aloitteen idea tuli Ilolan asukasyhdistykseltä.

Orlandon mielestä aloitteen saama vastaus on ihan kelvollinen.

– Kaupungin maksamaa nuorisotilaa ja toimintaa ei ole mahdollista järjestää kaikilla alueilla, joten mielestäni näin on hyvä lähteä liikkeelle. Kun vanhemmat ovat mukana toiminnassa, siinä tutustuu myös naapurin nuoriin.

Vastaavaa alueen asukkaiden ja nuorten vanhempien toteuttamaa ja nuorisopalveluiden tukemaa nuoristyömallia toteutetaan jo Ylästön alueella ja Nikinmäessä. Siitä on saatu hyviä kokemuksia myös Kannistossa, missä toiminta oli aktiivista ennen Kanniston varsinaisen nuorisotilan valmistumista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu