Minne mennä

Lumisotaa keskellä kesää, kivillä kiipeilyä tai seikkailu luontopolulla – Vantaalta löytyy huima määrä edullista lomapuuhaa lapsiperheille

Kesäiselle eväsretkelle voi mennä esimerkiksi Hakunilassa sijaitsevalle Kormuniitylle, jossa pääsee ihastelemaan lampaiden elämää.

Johanna Erjonsalo

Vihdoinkin on kesäloma, mitä tehtäisiin? Tämä kysymys on varmasti esillä monessa kodissa tulevien viikkojen aikana.

Varsinkin koululaisilla kesäloma on pitkä. Harvalla perheellä on mahdollisuus suunnata maksullisiin hupipaikkoihin kovin montaa kertaa, jos kertaakaan.

Vantaan Sanomat kysyi vinkkejä maksuttomista tai hyvin edullisista lomapuuhista Tikkurilan äitien Facebook-ryhmästä. Aktiivinen ryhmä vinkkasi yli 50 erilaisesta lomatekemisestä. Poimi jutusta omat suosikkisi.

Vantaalla on ryhmäläisten mukaan paljon hauskaa maksutonta tekemistä.

– Jäähallin takana on lähes läpi kesän ainakin jonkun verran lunta. Joten voi leikkiä vaikka lumisotaa, on erään ryhmäläisen kekseliäs vinkki.

Eväsretket lähialueen metsiin ja purojen varsille on mahdollisuus toteuttaa omin eväin hyvin edullisesti.

Yksi suositeltu retkikohde oli Hämeenkylässä sijaitseva Soltorpin luontopolku. Polku 560 metrin pituinen ja hyvin helppokulkuinen. Luontopolku on suunnattu erityisesti 4–9-vuotiaille, mutta polun varrelta löytyy puuhaa kaikenikäisille. Soltorpin luontopolkuun liittyy sähköinen Löytöretki metsään -kirja, josta löytyy paljon tietoa metsän asukkaista, erityisesti ötököistä. Kirjan osioita voi toteuttaa myös muissa metsissä.

Myös Ystävyyden puisto eli Koivuhaan arboretum oli suositeltu retkikohde. Puistossa joen varrella voi nähdä sorsia ja aitauksessa lampaita. Lampaat laiduntavat myös Hakunilan Kormuniityllä.

Eläimiä pääsee maksutta katselemaan myös tulevana kesänä Katrinebergin kartanolla. Kartanon miljöössä on mahdollisuus syödä omia eväitä.

Sipoonkorven kansallispuisto oli useamman vinkkaajan mieleen. Esimerkiksi grillausretki tai piknik ovat mainioita toteuttaa puistossa. Pienimmille sopii hyvin reilun kahden kilometrin mittainen Ponun Perinnepostia -luontopolku.

Oiva retkikohde on ryhmäläisen mukaan myös Kehä III:n ja Vanhaan Porvoontien lähellä sijaitsevat kalkkikallion luolat ja siellä oleva luontopolku.

Kivien päälle kiipeilemisestä pitäville annettiin vinkit Heurekan kivipuistosta ja niin ikään Tikkurilassa sijaitsevasta Winterinmäestä, jonne voi suunnata metsäseikkailulle.

Kesälomalla voi mennä myös onkimaan. Paikkoja on eri puolilla Vantaata.

Liikuntaa kaipaavat voivat ottaa fillarit alle ja tehdä kierroksen lähialueen leikkipuistoihin.

Myös frisbeegolf on mukava kesäinen maksuton laji, jota pääsee Vantaalla pelaamaan Itä-Vantaalla Malminniityssä ja Länsi-Vantaalla Varistossa.

Pingiksestä pitävät voivat suunnata Peltolan koulun piha-alueelle, jossa on kaksi pöytää. Omat mailat ja pallo tulee olla matkassa.

Skoottipuistot ja koripallokentät voivat innostaa erityisesti perheen nuoret ulkoilemaan.

Vantaan uimarannat kuten Vetokannas, Kuusijärvi ja Leppäkorven maauimala kahviloineen saivat suosituksia. Uimarannat ovat mainio retkikohde rennon letkeään kesäpäivään tai liikunnan näkökulmasta uimiseen ja vesijuoksuun.

Vantaankoski on myös erään vinkin antajan mukaan hieno paikka kahviloineen, vaikkakaan alueen kiertäminen ei sovellu rattaille.

Traktoreista innostuneet voivat kiinnostua Sotungissa sijaitsevasta Trollbergan traktori- ja maatalousmuseosta. Vantaankoskella sijaitseva Vantaan Maatalousmuseo sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitseva Ilmailumuseo saivat suosituksia. Lentokoneista kiinnostuneet voivat tehdä bongausretken muun muassa Sammonmäelle.

– Jos sattuu sateinen kesä, niin kerrankin on aikaa kiertää vaikka kaikkien kirjastojen lastenosastot. Ne viihdyttävät leikki-ikäisiä yllättävän hyvin! eräs ryhmäläinen kertoo.

Itä-Vantaalla Koivuhaassa sijaitseva Viherpaja sai suosituksia kesäkohteeksi.

– Puutarhanäyttelyn kasvihuoneet ovat kokemisen arvoisia. Rattaiden kanssa kulkeminen on kuitenkin haasteellista, vinkkaaja huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nälkäisen oloiset lapset siivittivät puistoruoan tuloa Havukoskelle – Vantaa kokeilee maksutonta ruokailua kahdessa eri paikassa7.5.2019 14.30
Sossusta tukirahaa uikkariin ja jopa laivamatkaan – "Mikäli kyseessä on perheen erityinen tarve"5.7.2017 06.10
"Lomalla haluan pois kotiympyröistä" – Näin vantaalaiset nauttivat kesästä6.6.2018 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu