Kulttuuri

Nyt tulevat rokkari-Rosvolat – Siri Kolun kirja muuntuu kesänäytelmäksi Kuninkaalaan

Tässä tulee Me Rosvoloiden sakki: Hele (Meri Seppälä), katolla Kulta-Pete (Arttu Lavi), Vilja (Jenni Jokinen), Kalle (Niilo Tossavainen) sekä isä (Mikko Ravantti) ja äiti (Susanna Melander).

Päivi Tuovinen

Hurja-Kaarlon eli Rosvolan perheen isän musta tukka muistuttaa etäisesti Elvis Presleyä ja hänen vaimonsa Hildan kellohame tyllialushameineen johtaa ajatukset 1950-luvulle. Me Rosvolat -näytelmässä eletään silti ihan tätä päivää.

– Me Rosvolat on jo niin ikoninen. On kirjat, useita näytelmiä ja elokuva, joten voi olla, että katsojilla on tietynlaiset odotukset, miltä hahmot näyttävät tai millaisia he ovat, pohtii ohjaaja Carita Välitalo.

Tikkurilan Teatterin kesänäytelmä Me Rosvolat seuraa kyllä samannimisen kirjan humoristista juonta, mutta Välitalo tuo siihen omia sävyjä. Se, että vanhemmat diggaavat 50-lukua on puvustaja Anu Kamppilan idea.

– Rosvolat ovat rokkihenkisiä, Välitalo kuvailee.

Påkaksen Rosvolat ovat juuri niin vallattomia ja hulvattomia kuin Siri Kolu heidät kirjoitti.

– Rosvolat elävät kaikkien lasten unelmaelämää, kiteyttää Sini Keinänen, joka esittää Rosvoloiden vahingossa kidnappaaman Vilja Vainiston äitiä.

Vainistojen elämä puolestaan on jämptiä ja kurinalaista.

Teatterin kesänäytelmien 20-vuotisessa historiassa Me Rosvolat on ensimmäinen vantaalaisen kirjailijan tekstiin perustuva esitys. Kolun romaanin on dramatisoinut näytelmäksi Selja Ahava.

Me Rosvolat -lastenromaani ilmestyi 2010 ja se voitti samana vuonna Finlandia Juniorin. Sittemmin Rosvolat-sarjassa on ilmestynyt puoli tusinaa romaania.

Toinen ensi kertaa tapahtuva asia Påkaksen kotiseututalon pihalla on oikea auto. Pakettiauto kuulu olennaisena osana näytelmään, sillä se on myös Rosvoloiden koti.

Kesänäytelmässä esiintyy Tikkurilan Teatterikoulun oppilaita ja Tikkurilan Teatterin aikuisia. Rooleista järjestettiin casting.

Joillakin näyttelijöillä on esitettävänä useampia rooleja, kuten Vilja Vainioston siskoa, kioskimyyjää ja Bertta Hurmalaa esittävällä Pinja Stålhammarilla.

– Vaihdot ovat todella nopeita, Välitalo sanoo.

Tikkurilan teatterin Me Rosvolat -näytelmä kotiseututalo Påkaksen pihalla (Vanha Kuninkaalantie 2). Kesto väliaikoineen noin 2 tuntia. Esitykset 9.–19. 6. ja 28.7.–18.8. Liput 12–20 e. Ennakkoliput www.netticket.fi/tikkurilanteatteri ja Vantaa-infot. Alle 4-v. maksutta, ilmaislippu kassalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tikkurilan Teatteri tuo kesäksi näyttämölle Me Rosvolat7.3.2019 08.05
Tikkurilan Teatteri voitti yleisöäänestyksen Näyttämöpäivillä29.1.2018 10.37
Siri Kolu on sanataiteen suurlähettiläs14.9.2016 18.25
Kirjailija Siri Kolusta Vantaan sanataidekoulun uusi rehtori17.6.2016 09.14
Entäs jos Rosvolat kurvaisivat Rekolaan?19.1.2012 09.54
Ryöväriperhe kovassa vauhdissa – Rosvolat-elokuvalle tekeillä jo jatkoa4.3.2015 18.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu