Puheenaihe

Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 2021

Kivistön aseman viereen valmistuvan asuinkerrostalosta hankitaan väliaikaisia tiloja Vantaan kaupungille. Katutason liiketiloihin tulevat kirjasto ja nuorisotilat.

Arkisto/Tiina Örn

Vantaan Kivistön kauppakeskus on jälleen tapetilla. Asiaa pohditaan maanantaina kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kauppakeskuksesta tehdään päätös elokuussa.

Alun perin vuonna 2019 valmistuvaksi suunnitellun kauppakeskuksen rakentaminen on viivästynyt useasti.

Myös kauppakeskuksen koko on kutistunut. Vuonna 2016 kaavailuissa oli peräti 50 000 kerrosneliön laajuinen kauppakeskus, joka olisi myöhemmin laajentunut 110 000 neliön megakauppakeskukseksi. Vuonna 2018 kauppakeskussuunnitelma oli pienentynyt 15 000 kerrosneliön kokonaisuudeksi ja nyt hankkeessa mukana olevat rakennusyhtiöt esittävät kooksi 9 000 kerrosneliötä.

Vantaan maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kuitenkin korostaa, että 9 000 neliötä on NCC:n ja Skanskan varaus. Sen lisäksi HOK-Elantolla ja Keskolla on oma varauksensa päivittäistavarakaupoille. Varausten kokonaispinta-ala on Penttilän mukaan lähellä 15 000 kerrosneliömetriä.

Koko kauppakeskuksesta tulisi siis lähes samankokoinen kuin mitä on esimerkiksi Jumbon Prisma. Myös Jumbon K-Citymarket on kooltaan 15 000 neliötä.

HOK-Elannon ja Keskon myymälöiden pinta-ala olisi yhteensä noin 7 000 kerrosneliömetriä eli myymälät olisivat kooltaan noin 3 500 neliötä. Tikkurilan Prismassa on hieman yli 7 000 neliötä.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan kauppakeskuksen rakennuslupa on tarkoitus jättää syksyllä 2019.

– Haluamme kaupungilla harkita asiaa elokuuhun asti. Kivistön kauppakeskuksen rakentaminen on viivästynyt useasti, joten haluamme olla ennen päätöksentekoa varmoja, että suunnitelma on realistinen ja että se toteutuu varmasti.

Kivistön kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen rakentamisen on arvioitu kestävän 18–20 kuukautta. Mikäli rakennuslupa siis heltiäisi loppuvuodesta 2019, kauppakeskus saataisiin Kivistöön aikaisintaan keväällä 2021.

Sosiaalisessa mediassa kauppakeskusuutiset ovat synnyttäneet keskustelua Kivistön parkkipaikkatilanteesta. Penttilä toteaa, että pysäköintitilaa tulee kauppakeskuksen yhteyteen riittävästi.

– Tontilla on myös maatason autopaikkoja.

Kivistöön on tulossa myös Suomen suurin tapahtuma-areena ja hotelli. Ne eivät kuitenkaan tule kauppakeskuksen kanssa samalle tontille.

Kivistön palvelurakenteesta on käyty julkisuudessa paljon keskustelua. Palveluiden puuttumisen on pelätty vaikuttavan jo alueen houkuttelevuuteen. 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yritykset haluavat pienentää Kivistön kauppakeskuksen aloitusta – Vantaa on pettynyt tilanteeseen: "Ei se ilahduta tippaakaan"20.12.2018 07.20
Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"13.10.2018 07.15
Kivistön kauppakeskus rakenteille ehkä kesällä – Parhaillaan käydään neuvotteluja vuokralaisista9.1.2018 06.15
Satoja uusia asuntoja myymättä – Maankäytön pomo myöntää: rakentaminen meni Kivistössä överiksi29.5.2019 06.50
Asuntoalan ammattilainen havahtui: Martinlaakso kiinnostaa, Kivistö ei 22.4.2019 07.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat