Puheenaihe

Onnenpyörästä tuttu Saija Palin tekee nyt miljoonakauppoja – paljastaa, mitkä seikat laskevat asuntosi arvoa eniten

Saija Palin

Toni Tervo

Aikoinaan Onnenpyörä-ohjelmasta koko kansan tietoisuuteen noussut Saija Palin lähti vuoden vaihteessa uudelle alalle.

Aiemmin paljolti juontajan töitä tehnyt nainen kouluttautui kiinteistövälittäjäksi ja hiljattain aloitti alan työt. Palin kertoo, että hänen myymänsä kohteet vaihtelevat laidasta laitaan, mutta jotkut niistä ovat todella hintavia.

– Juuri ennen tänne tuloa yhdestä kohteesta tuli yli miljoonan euron tarjous, hän paljastaa ravintola Fridasin terassin avajaisissa.

– Kyllä jotkut kohteet ovat aika kalliita. Olen myynyt niin keskusta asuntoja Turun keskustasta kuin isoja omakotitalojakin.

Kiinteistövälittäjät tunnetusti ottavat prosenttiosuuden myymästään kohteesta, mutta Palin ei halua lähteä puhumaan tarkoista summista, joita talokaupasta tienaa.

– Ne vaihtelevat tapauskohtaisesti, joten niistä on muutenkin vaikea sanoa. Kalliissa kohteessa välittäjän saama prosentti on myös pienempi. Ja sellaisessa kohteessa kannattaa varautua pidempään myyntiaikaan, sillä eihän monella sellaisia rahoja ole, nainen hymyilee.

Palin päätyi mukaan kiinteistönvälitysbisnekseen kun häntä kysyttiin mukaan. Pitkään hän empi tarjousta.

– Olen tätä alaa miettinyt pidemmän aikaa, mutta aina sanonut ei. Alun perin olin kieltäytymässä tästäkin tarjouksesta, mutta sitten aloin ajatella tarkemmin. Miksi ei?

Naisen mukaan asiakkaat myös jotkut yhä tunnistavat hänet.

– Eiväthän suomalaiset sitä kovin usein suoraan sano, mutta kyllä sen aistii kun joku katsoo vähän pidempään, Palin nauraa.

Asuntoalalla on Palinin mukaan menossa ekologisuuden trendi. Ostajat ovat yhä useammin kiinnostuneita talonsa hiilijalanjäljestä ja se näkyy yhdessä hallituspoliitikan kanssa nopeasti hinnassa.

– Juurihan kuulimme, että hallitus kaavailee verottavansa tiukemmin öljylämmitteisiä asuntoja. Talon lämmitys on yksi tärkeimmistä nykyään käytävistä asioista ja voi sanoa, että jos talo on öljylämmitteinen, se laskee välittömästi siitä saatavaa hintaa.

– Muita hintaa määrääviä tekijöitä ovat totta kai sijainti ja erilaiset talotekniset asiat. Sijainnilla on todella iso merkitys. Valitettavasti talo voi olla vaikka kuinka hieno, mutta jos se on huonolla paikalla, arvo laskee välittömästi.

Tuleva kesä tulee olemaan Palinille uuden ammatin vuoksi poikkeuksellinen.

– Yleensä olen aina pitänyt pari kuukautta palkatonta lomaa, mutta nyt tässä hommassa ollaan aika pitkälti 24/7 kiinni. Eiköhän juhannuksena tule kuitenkin lomailtua kun silloin varmaan kauppa rahoittuu, välittäjä hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu