Puheenaihe

Niina, 37, tarttui tv-kameroiden edessä tehtävään, johon moni nainen ei lähtisi – "Nuorempana olisi ehkä hävettänyt, mutta nykyään: who cares"

Niina Kuhta.

Toni Tervo

Painosta puhuminen on monelle ihmisille, ja stereotyyppisesti ajatellen naiselle, arka asia.

Niinpä voidaan sanoa, että kovin moni tuskin lähtisi tv-kameroiden edessä punnittavaksi, arvioitavaksi ja tekemään omaa laihdutusprojektiaan. Se kuitenkin on edessä 37-vuotiaalla Niina Kuhdalla, joka osallistuu Suurin Pudottaja -ohjelman uuteen kauteen.

– Nyt alkaa vähän jännittää. Monen kanssakilpailijan kanssa tästä on puhuttu vähän kuin lomareissuna. Nyt kuitenkin alkaa konkretisoitua, että aikamoinen urheiluleiri tästä on tulossa, Kuhta pohti ravintola Fridasin terassin avajaisissa päivää ennen ohjelmaan lähtöä.

Ohjelmassa kilpailijat eristetään viideksi viikoksi ulkomaailmasta ja he asettavat itselleen tavoitteen kuinka monta kiloa pitäisi pudottaa. Kuhdan tavoite on 25 kiloa.

Hän kertoo lähteneensä ohjelmaan mukaan heti kun kysyttiin.

– Kiloja on viimeaikoina päässyt kertymään, joten tämä tuli kuin taivaan lahjana. Jotkut ohjelmaa varten kysytyt kysymykset olivat ehkä vähän nöyryyttäviä, mutta minua ei hävetä puhua vartalostani ja painostani. Ehkä joskus nuorempana olisi, mutta nykyään: who cares, hän nauraa.

Vuoden 2018 Miss Plus Sizena tunnettu Kuhta kertoo kilojen tulleen isojen muutosten myötä.

– Äitini kuoli ja sen seurauksena mukaan tuli vähän tunnesyömistä. Lisäksi firmani muutti sekä olen itse muuttamassa. Kaikki isot muutokset osuvat vuoden sisään.

– Painoni on noussut parin viime vuoden aikana nopeasti, mutta olen ollut ylipainoinen koko aikuisikäni. Tällä hetkellä olen painavimmillani. Ylipaino haittaa elämääni paljon. On raskasta kävellä ja se puuskututtaa. Lisäksi selkäni on todella kipeä koko ajan. Myös kakkostyypin diabetes pelottaa

Kuhdan mukaan hänen ongelmansa on napostelu, iltasyöminen ja roskaruoka. Hän on aiemmin pudottanut painoa onnistuneesti, mutta ei ole omien sanojensa mukaan suuri liikunnan ystävä.

Suurin Pudottaja -ohjelmaa on aiemmin kritisoitu siitä, että kilpailijat laitetaan viideksi viikoksi kuplaan, jonka jälkeen heidän on helppo palata takaisin vanhaan epäterveelliseen rytmiin dramaattisen elämäntapamuutoksen jälkeen. Kuhta kuitenkin uskoo, että hän kykenee pitämään itsensä kurissa jatkossakin.

– Tiedän kuinka syödä terveellisesti ja olen tehnyt niin aiemminkin. Nyt homma on vain vähän lähtenyt käsistä ja tarvitsen jotain, joka laittaa minut takaisin raitelleni, hän hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu