Puheenaihe

Varia aloitti kesäopinnot: yli sata tarttui mahdollisuuteen

Reilu sata opiskelijaa ahkeroi myös kesäkuussa Vantaan ammatiopisto Variassa.

Arkisto/Marika Lumme

Vantaan ammattiopisto Variassa ahkeroidaan myös kesäkuussa. Ammattiopistossa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus suorittaa kesällä yhteisten tutkinnon osien opintoja.

Yhteisiin tutkinnon osiin kuuluu muun muassa äidinkielen, matematiikan, ruotsin, englannin ja liikunnan opetusta.

Opinnot suoritetaan Varian Hiekkaharjun toimipisteessä. Varian osaamispalvelupäällikkö Karri Koli kertoo reilun sadan opiskelijan tarttuneen kesäopiskelumahdollisuuteen. Kolin mukaan opiskelijoita on kaikilta aloilta ja kaikista toimipisteistä.

– Tavoittelimme 50–100 opiskelijaa, joka täyttyi, Koli iloitsee.

Merkittävin syy kesäopintojen aloittamiseen on ammatillisille oppilaitoksille myönnettävän rahoituksen muuttuminen. Vuoden 2018 alusta, kun ammatillisen koulutuksen tutkintorakenne uudistui, muuttui myös rahoitusmalli. Kolin mukaan oppilaitos saa nyt rahoitusta opiskelupäivistä ja jokainen päivä on laskentapäivä lukuun ottamatta heinäkuuta.

– Uusi ammatillinen koulutus mahdollistaa myös sen, että opiskelijat voivat nopeuttaa opintojaan eli kesäopinnoista hyötyvät kaikki. Moni suorittaa rästiopintojaan kesällä, Koli selvittää.

Kolin mukaan kesäopinnoista on tarkoitus tehdä perinne eli myös tulevina vuosina opiskelu kesäkuussa on mahdollista.

Tänä kesänä opiskelijat ja opettajat ahkeroivat 19. kesäkuuta asti. Kesäopinnot starttasivat 3. kesäkuuta.

– Kesäopinnot on toteutettu uudella tavalla pajaopintoina. Opiskelijat menevät "pajaan" heille itselleen sopivana aikana. Opiskelija sopii opettajan kanssa kuinka opinnot ovat mielekkäintä suorittaa. Opiskelija voi käydä tekemässä tehtävän vaikka kotona ja palata koululle, Koli kertoo.

Pajaopetusta on Kolin mukaan kokeiltu Variassa pienesti aiemmin. Hän näkee pajaopiskelun mielekkäänä toimintatapana, jota aiotaan lisätä myös syys- ja kevätlukukausille.

– Haluamme kokeilla jotain muuta kuin perinteistä opetusmallia, jossa opettaja seisoo luokan edessä vaikka 20 tuntia. Opiskelijat ovat erilaisia ja opintojen tulee mukautua jokaisen tarpeisiin, hän painottaa.

Kesäopinnot ovat Kolin mukaan saaneet kiitosta opiskelijoilta.

– Opiskelijat ovat olleet hyvin tyytyväisiä. Samoin opettajilta saatu palaute on ollut positiivista. Opettajat ovat olleet tyytyväisiä, koska ovat päässeet keskittymään kesäpajassa opettamiseen rauhassa, hän kertoo.

Kolin mukaan ensi vuonna koulu aikoo panostaa kesäopintojen markkinointiin, joka jäi tänä vuonna viime tippaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sotungin lukioon eniten hakijoita – Variassa kiinnosti lentokoneasennus15.3.2019 09.46
Varialle suunniteltu uusia toimitiloja Vehkalaan: "Tontti liian ahdas"28.1.2019 06.00
Varian englanninkielinen opetus laajenee23.1.2019 08.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu