Puheenaihe

Oletko sinäkin aina ihmetellyt, miksi samaa olutta pitää myydä sekä 0,5 litran että 0,568 litran tölkeissä? – Olutpomo avaa nyt taustat

Sinebrychoffin oluiden markkinointipäällikön Johan Jakobssonin mukaan eri pakkauskokoja valmistetaan kuluttajien tarpeiden ja vähittäiskaupan kysynnän perusteella.

Anton Soinne

Kun takavuosina olutta sai Suomen kaupoista lähinnä 0,33 litran lasipulloissa sekä 24 pulloa vetävissä koreissa, nyt pakkausvaihtoehtoja on joka lähtöön.

Esimerkiksi Sinebrychoffin 4,6-prosenttista Karhu-olutta on saatavana yhdeksässä eri pakkauskoossa: 0,33 litran pullossa, 0,33 litran, 0,5 litran ja 0,568 litran eli pintin tölkissä. Lisäksi puolen litran tölkkejä saa 6-packina ja 0,33 litran tölkkejä 8-packina, 18-packina, 20-packina ja 24-packina.

Mihin kaikkia pakkauskokoja tarvitaan?

Oluiden markkinointipäällikkö Johan Jakobsson Sinebrychoffilta kertoo, että kyse on yksinkertaisesti kuluttajien tarpeista.

– Erilaisia pakkauskokoja ostetaan erilaisiin tilanteisiin. Esimerkiksi saunailtaan 6-pack tai 8-pack voi olla sopiva, kun taas isompiin juhliin myydään isompia pakkauksia, Jacobsson sanoo Keski-Uusimaa-lehdelle.

Taustalla vaikuttavat myös vähittäiskaupan ja erilaisten myymälöiden tarpeet.

– Missään kaupassa ei ole esillä kaikkia pakkauskokoja kerralla. 24-pack on liian suuri pienempiin myymälöihin, minkä vuoksi niihin menee etenkin 18-packeja, Jakobsson huomauttaa K-U:lle.

Pakkausvaihtoehtojen määrä voi tulevaisuudessa supistua kustannussyistä.

– Jokainen pakkauskoko vaatii tuotantolinjan uudelleenohjausta. On kuitenkin mahdotonta arvioida kustannusten suuruutta. Mitään päätöksiä nykyisten pakkauskokojen vähentämisestä ei ole tehty.

Mutta miksi Karhua pitää saada sekä 0,5 litran että 0,568 litran pint-tölkeissä?

Johan Jakobssonin mukaan pint-koko on omaksuttu Suomeen kansainvälisiltä olutmarkkinoilta.

– Sillekin on paikkansa. Kyse on osittain olutkulttuurista, hän perustelee.

Asiasta uutisoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koff-pomo: Kauppoihin voi tulla uusi oluttölkki – taustalla trendimuutos13.6.2019 06.55
Helsingin hittipaikka saa oman "olutpuutarhan" - "Tarkoituksemme on tehdä vihreä, viihtyisä kohtaamispaikka keskelle Helsinkiä"5.6.2019 20.50
Tässä on vuoden olut – Panimopäällikkö: "Tällä kelpaa elvistellä!"8.4.2019 09.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu