Paikallisurheilu

Sarjanousija VJS:lla haastava alkukausi

VJS pääsi juhlimaan viime kotiottelussaan kahdesti, mutta MiPK haki tasapelipisteen Myyrmäestä.

Jari Mäensivu

Kaudeksi 2019 Kakkoseen noussut VJS aloitti sarjapelit komealla 5–3-vierasvoitolla Klubi 04:stä, mutta sen jälkeen pisteet ovat olleet tiukassa.

Joukkue kärsi sunnuntaina 4–0-tappion FC Viikingeille, ja putosi lohkon kymmennelle sijalle, kun NJS voitti samana päivänä oman ottelunsa.

Päävalmentaja Ville Vepsäläinen muistuttaa, että VJS on pelannut alkukaudella tasokkaita joukkueita vastaan. Vaikka voitot ovat jääneet vähiin, joukkue on ollut otteluissa hyvin mukana.

– Viime peliä lukuun ottamatta meille on tullut harmittavia yhden maalin tappioita. Olemme luoneet otteluissa maalipaikkoja, ja meillä voisi olla enemmän pisteitä, Vepsäläinen harmittelee.

– Tällainen alkukausi on ollut nousijajoukkueelle raskas, mutta uskoa meillä riittää. Maksamme oppirahoja, mutta oma tekemisemme riittää kyllä sarjassa säilymiseen, hän lisää.

Moni VJS-pelaaja ei ole viime vuosina tottunut tappioihin, saati putoamistaisteluun. Nelosessa ja Kolmosessa lähes voitosta voittoon porskuttanut joukkue on muuttunut vuosien varrella, mutta mukana on yhä pelaajia ensimmäiseltä nousukaudelta.

Valmennus sekä pelaajat ovat käyneet paljon keskusteluja siitä, että joukkue lähtee otteluihin altavastaajana. Kaikilla oli tiedossa, että Kakkonen tulee olemaan suuri haaste.

– Vaatimustaso on nyt erilainen. Olemme tehneet ryhmään muutoksia, sillä ennen pelaajien työkiireet ja muut saivat mennä pelien edelle, mutta nyt sitoutumisen pitää olla paljon kovempi, Vepsäläinen toteaa.

Yksi alkukauden valopilkuista on ollut Liridon Islami, 25. Täksi kaudeksi paikalliskilpailija TiPS:n riveistä VJS-paitaan siirtynyt hyökkääjä on iskenyt kaikkiaan viisi joukkueen 12 maalista. Kenties näyttävin osuma syntyi komealla saksipotkulla MiPK:n verkkoon.

Martinlaaksolainen Islami on yksi VJS:n harvoista pelaajista, joilla on aiempaa kokemusta Kakkosesta. Hän näkee, että joukkueella on kehitettävää ennen kaikkea henkisen puolen kanssa.

– Olemme kärsineet niukkoja tappioita, ja meillä riittää parannettavaa varsinkin psyykkisesti. Meillä on nuori joukkue, ja moni ei ole pelannut korkeilla sarjatasoilla. Meidän pitää unohtaa etenkin Viikingit-tappio, ja mennä eteenpäin.

Viime kaudella kuusi maalia TiPS:lle viimeistellyt Islami on jo rikkonut oman maaliennätyksensä Kakkosessa, mutta nälkää riittää yhä. Hän asettaa itselleen kovat tavoitteet tälle kaudelle.

– Tavoitteenani on tehdä 20 maalia. Se on kova päämäärä, mutta vähempään ei mielestäni kannata tyytyä.

Tänään keskiviikkona VJS kohtaa sarjakärki Mikkelin Palloilijat. MP ei ole toistaiseksi hävinnyt yhtään kahdeksasta ottelustaan.

Islami joutuu seuraamaan ottelua katsomosta, sillä hänen korttitilinsä täyttyi viime ottelussa. Vepsäläinen haluaa suojattiensa näyttävän kotiyleisölle, että joukkue taistelee viimeiseen asti.

– Todella kova joukkue tulee vastaan, ja meidän tulee saada yhtenäinen sekä ehjä esitys. Haluan, että joukkueella ja katsojilla on pelin jälkeen sellainen fiilis, että pelaajat ovat tehneet kaikkensa, Vepsäläinen sanoo.

– On selvää, että MP ei ole meidän päävastustajiamme. Juhannuksen jälkeen pelaamme kotona Kiffeniä vastaan, ja se on otteluita, jotka meidän pitää voittaa säilyäksemme.

VJS

VJS nousi Kakkoseen viime syksyn päätteeksi. Myös syksy 2017 oli päättynyt vantaalaisjuhliin, kun joukkue nousi Nelosesta Kolmoseen.

Kahdeksan ottelun jälkeen VJS:lla on kasassa yksi voitto, kolme tasapeliä sekä neljä tappiota. Joukkue on kuudella pisteellään A-lohkon kymmenennellä sijalla eli viimeisen sarjassa säilyjän paikalla.

Liridon Islami, 25, on vantaalaisten paras maalintekijä viidellä osumallaan. Islami on toisena lohkon maalipörssissä. Eetu Puro, 21, on onnistunut maalinteossa kolmesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

VJS:n kotiottelu päätyi tasoihin10.6.2019 09.55
PEPO tulee haastamaan VJS:n miehet18.5.2019 14.15
VJS lähtee haastajana Kakkoseen 18 vuoden tauon jälkeen – Päävalmentaja kertoo, mitä alkavalta kaudelta tavoitellaan24.3.2019 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu