Puheenaihe

Vantaan leikkipuistoihin tullaan naapurikunnistakin – oletko jo vieraillut suosituimmissa puistoissa?

Viertolalaiset Anu ja Eelis Sturén käyvät leikkipuistoissa kesällä jopa päivittäin. Maksuttomat puistot ovat äidistä tärkeitä lapsiperheille. Sinirikon leikkipuisto on liikunnallisen 5-vuotiaan Eeliksen suosikki. Kehuja saavat myös Tikkurilan Kirjastopuisto ja Hiekkaharjun Sipulipuisto.

Johanna Erjonsalo

Jos kaipaa maksutonta kesäistä puuhaa, voi tänä kesänä tehdä vaikkapa kierroksen lähialueen puistoihin.

Turvallinen ja eri-ikäiset lapset huomioiva leikkipuisto saa kiitosta kolmen lapsen kanssa puistoilevalta Hanna Silvolalta. Silvola käy 6-vuotiaan Iidan, 4-vuotiaan Laurin ja 2-vuotiaan Ainon kanssa Kannistossa Kenraalinpuiston leikkipaikassa säännöllisesti, vaikka perhe asuu naapurikunnassa Nurmijärvellä. Klaukkalasta ajomatkaa puistoon kertyy 10 minuuttia.

– Tähän on kätevä tulla. Tämä on meidän lähin näin iso ja monipuolinen puisto. Hyvä leikkipuisto on lapsille vaihtoehto Lintsille, äiti kertoo.

Linnanmäelläkin perhe aikoo hurvitella tänä kesänä, mutta leikkipuistoissa perhe käy kesäaikaan jopa viikoittain.

– Monesti aikuiset itse luovat odotuksia kesälle. Lapset voivat olla hyvin onnellisia ihan vain leikkipuistokäynnistä, hän sanoo.

Silvola arvostaa puistossa siisteyttä ja viihtyisyyttä.

– Tämä on hyvin huoleton puisto, sillä autoliikennettä ei mene lähellä. Pienten alue on aidattu. Tämä on lisäksi hyvin kaunis miljöö, Silvola sanoo.

Viertolalaiset Anu ja Eelis Sturén käyvät leikkipuistoissa kesällä jopa päivittäin. Maksuttomat puistot ovat äidistä tärkeitä lapsiperheille.

Sinirikon leikkipuisto on liikunnallisen 5-vuotiaan Eeliksen suosikki. Kehuja saavat myös Tikkurilan Kirjastopuisto ja Hiekkaharjun Sipulipuisto.

Vantaan kaupungin kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoo, että leikkipuistoissa ei ole kävijälaskureita. Kaupungin kunnossapitäjien havaintojen mukaan suosituimmat puistot ovat Tikkurilassa sijaitseva Kirjastopuisto, Viertolassa sijaitseva Sinirikonpuisto, Pakkalassa sijaitseva Illenpuisto ja Rautkallion puistoleikkipaikka Havukoskella.

Vantaalle on tulossa myös uusia leikkipuistoja.

– Nyt parhaillaan rakennetaan Tikkurilan jokirantaan erityisen hienoa Åvikin leikkipaikkaa, jonka teemana on ”Kaislikossa suhisee”. Keimolaan rakennetaan Pikku-Keimola ja Ruutulipunpuisto, kertoo puistosuunnittelupäällikkö Heidi Burjam Vantaan kaupungilta.

Perusparannus on tulossa ensi vuosikymmenen alussa Korson ja Martinlaakson asukaspuistoihin.

Myyrmäen Kivikaudenpuiston ja Vantaanlaakson Koukkuniityn puiston perusparannukset ovat niin ikään tulossa, mutta Burjam sanoo niiden viipyvän maankäytöllisistä syistä.

– Vuosittain tehdään perusparannussuunnitelmia 3–6 leikkipaikkaan, hän kertoo.

Vantaan suosituimmat leikkipuistot

Kirjastonpuisto (Tikkurila)

Sinirikonpuisto (Viertola)

Illenpuisto (Pakkala)

Rautkallion puistoleikkipaikka (Havukoski)

Metsänhengen puistoleikkipaikka (Koivukylä)

Korson Perhepuiston leikkipaikka (Korso)

Ratsumiehenpuiston leikkipaikat (Hakunila)

Lammaspuiston leikkipaikat (Hämeenkylä)

Jokiuomapuiston leikkipaikka ja Viherpuiston asukaspuisto (Martinlaakso)

Kenraalinpuiston puistoleikkipaikka (Kivistö)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin sujui kesän ensimmäinen puistoruokailu Vantaalla – 160 annosta spagettivuokaa hävisi puolessa tunnissa3.6.2019 17.00
Tikkurilanrannan hurja muodonmuutos käyntiin: huvilatontille tulee leikkikeidas10.4.2018 07.10
Leikkipaikan rakentaminen käyntiin Tikkurilassa11.5.2019 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu