Puheenaihe

Lähiseudulta löytyy jännä kohde, jota lapsiperheet nyt suosittelevat toisilleen – espoolaisperhe teki retken kaivokseen: "Elämyksiä ja muistoja"

Jenny Sahanne ja Rilla Rontti lähtivät Espoosta päiväretkelle Tytyrin Elämyskaivokseen lastensa Einon, Oonan, Noelin, Eevin ja Lunan kanssa.

Elina Lavonen

Tytyrin Elämyskaivoksessa käynnistyivät eilen lasten kaivoskierrokset, mikä veti heti paikalle ison joukon lapsiperheitä. Heinäkuun ajan päivän ensimmäinen yleisökierros on suunnattu lapsille ja lapsenmielisille.

– Lasten ehdoilla mennään. He saavat hakata kalkkikiveä, paukuttaa rumpuja ja tutustua kaivoskoneisiin. Kerromme tarinoita maahisista, vuorenpeikoista ja kaivostontuista, joita voi hyvässä lykyssä näkyäkin, mainitsivat Tytyri-oppaat Riitta Laine ja Teija Vuorela.

Kierroksen aikana nähdään myös Peikkojen tanssi -valoteos suuren louhoksen luona.

– Tosi paljon on lapsiperheitä paikalla, eli viesti on mennyt perille. Tytyri on Lohjan vetonaula. Nytkin on kaksi isoa ryhmää lähdössä kaivokseen, iloitsivat oppaat.

Lasten kaivoskierros on ohjelmassa koko heinäkuun ajan tiistaista sunnuntaihin kello 11. Lipun hinta on aikuisille 16 euroa ja lapsille 9 euroa.

 

Espoosta kierrokselle osallistuivat Rilla Rontti ja Jenny Sahanne lapsikatraansa kanssa.

– Näimme Facebookissa mainoksia ja päätimme lähteä Lohjalle. Myös tuttavat ovat käyneet kaivoksessa ja suositelleet tosi paljon, kertoivat muutenkin lastensa kanssa paljon retkeilevät äidit.

Tänä kesänä on tullut käytyä muun muassa Linnanmäellä, Titi Nallen Kodissa ja Nuuksion kansallispuistossa. Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa jotain vähän erilaista.

– Elämyksiä ja muistoja lapsille, niitähän täältä haetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu