Puheenaihe

Kaupungin rekryilmoitus kummastuttaa – "Yllätymme iloisesti, jos olet pätevä"

Pätevistä erityisopettajista on pulaa varhaiskasvatuksessa. Kuvituskuva.

Marjo Rämö

Helsinki hakee varhaiskasvatukseen erityísopettajaa työskentelemään erityistä tukea tarvitsevien esikoululaisten kanssa.

Itähelsinkiläisen päiväkodin tukea tarvitsevat lapset on jaettu kahteen ryhmään, ja uutta erityisopettajaa haetaan työskentelemään esikouluryhmissä kahden esiopetuksen opettajan kanssa.

Huomiota on herättänyt työnhakuilmoituksen kohta "Yllätymme iloisesti, jos olet pätevä, mutta huomioimme kaikki työstä kiinnostuneet".

– Ulkoistettiinko rekryilmoituksen teko sille, jolla vielä on huumorintajua? Siis oletettavasti jollekin, joka näkee tilanteen koomisuuden ulkoapäin? kysyy ilmoituksesta kuvakaappauksen ottanut kaupunkilainen apulaispormestari Pia Pakarisen avoimessa Facebook-ryhmässä.

Helsingillä on kova pula varhaiskasvatuksen opettajista ja erityisopettajista. Ruotsinkielisellä puolella tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, että päiväkoteihin voidaan joutua palkkaamaan suomenkielistä henkilökuntaa, jottei niitä jouduta sulkemaan.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialasta vastaava Pakarinen myöntää Facebookissa virinneessä keskustelussa, että ilmoituksen sanamuoto ei ole ehkä onnistunein.

–  Tällä on ilmeisesti haluttu kannustaa muitakin kuin juuri asianomaisen koulutuksen omaavia mutta silti osaavia ihmisiä hakemaan. Erityispedagogista osaamista voi hankkia muullakin kuin juuri varhaiskasvatuksen erityisopettajan tutkinnolla, Pakarinen kommentoi.

Hän huomauttaa, että kannattaa lukea myös hakuilmoituksen kohta "tehtävässä edellytetään erityispedagogista osaamista, itsenäistä työskentelyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja".

Lisäksi Pakarinen toteaa, että suurin osa hänen työajastaan menee tätä nykyä henkilöstöpulan helpottamisen ajamiseen eri keinoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sunnuntaisuomalainen: Lastentarhanopettajaksi ei enää haluta – hakijamäärät koulutukseen romahtaneet20.4.2019 10.54
Vain neljän päivän perehdytys avaa nyt pääsyn lastenhoitajaksi pk-seudulla – rikostausta tutkitaan vasta 3 kuukauden työsuhteessa28.8.2018 14.20
5 300 e/kk tienaava uraäiti Hesarissa: "Lapselleni ei löydy riittävän laadukasta päivähoitoa, joten en pääse palaamaan töihin"20.12.2018 12.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu