Puheenaihe

IS: Junalipun saa mobiilisovelluksella jopa useita kymppejä halvemmalla – Näin vastaa VR

Nettikaupan vaihtoehdoksi on tullut VR:n mobiilisovellus. 

Arkisto

Junalippua ostanut Sanna, 31, hämmästyi muuttuvia hintatietoja. Tapauksesta kertoo Iltasanomat.

Sanna käytti lippua ostaessaan VR:n uutta mobiilisovellusta. Kännykällä ostettavan lipun hinnaksi olisi tullut 13,30 euroa. Sanna kuitenkin päätti ostaa lipun VR:n nettikaupasta. Hämmästys oli suuri, kun nettikaupan hinta kyseiselle matkalle olikin 37 euroa.

Sanna jatkoi hintatietojen tutkimista ja havaitsi, että lipun hinta oli mobiilisovelluksessa jopa 37 euroa halvempi kuin nettikaupassa.

VR:ltä vahvistetaan Iltasanomille, että vastaavantapaisia yksittäisiä hintaeroja voi eri myyntikanavissa näkyä. Ne liittyvät järjestelmien uudistukseen. Muutosvaiheen aikana VR pitää myös vanhat lipunostotavat toiminnassa taustalla varmuuden vuoksi.

VR:n tuote- ja hinnoittelupäällikkö Kirsi Sihvosen mukaan uusissa kanavissa hinnoittelu on fiksumpaa ja voi tuottaa joissakin tapauksissa vanhaa systeemiä eli esimerkiksi verkkokauppaa ja puhelinmyyntiä halvemman hinnan.

Sihvonen epäilee Iltasanomissa, että mobiilipuoli tarjosi Sannalle säästöhintaa, kun taas verkkokauppa jotakin perushintaista lipputyyppiä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mitä ihmettä VR? Lippuautomaatista ei voi ostaa menopaluulippua junamatkalle26.6.2019 05.50

Aiheesta muualla

Iltasanomien juttu

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu