Puheenaihe

Nyt tuli päätös – taksissa ei saa myydä alkoholia

Kuvituskuva.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei myönnä anniskelulupaa takseihin. Aluehallintovirasto on antanut kielteisen päätöksen hakemukseen, jolla anniskelulupaa haettiin taksiajoneuvoihin. Hakemuksen mukaan kuljettajat olisivat vastanneet anniskelusta yhtiön liikennöimissä takseissa lain ja luvan sallimina vuorokaudenaikoina.

Aluehallintovirasto hylkäsi hakemuksen alkoholilainsäädännön vastaisena.

– Anniskelulupaa ei voitu myöntää, koska anniskelutoiminta taksiliikenteessä ei olisi ollut luvanhaltijan tai viranomaisen valvottavissa, aluehallintovirastosta kerrotaan.

Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan taksin kuljettaja ei voi toimia anniskelusta vastaavana henkilönä.

– Taksin kuljettajan täytyy täysipainoisesti keskittyä varsinaiseen työtehtäväänsä eli auton turvalliseen kuljettamiseen, jolloin taksissa tapahtuva anniskelu ei ole luvanhaltijan tai hänen edustajansa valvottavissa.

Myöskään viranomaiset eivät pysty valvomaan anniskelutoimintaa ilman etukäteen määriteltyä reittiä kulkevassa taksissa alkoholilain ja hallintolain edellyttämällä tavalla. Alkoholitarkastuksella valvotaan muun ohella alaikäisille anniskelua, liian päihtyneitä, järjestyksenvalvojien ja henkilökunnan toimintaa sekä omavalvontasuunnitelman noudattamista. Alkoholitarkastuksen toteuttaminen edellyttää yllätyksellisyyttä. Ilman yllätyksellisyyttä ja esteetöntä pääsyä luvanhaltijan tiloihin tarkastuksen tarkoitus ei toteudu.

Aluehallintovirasto pyysi päätöksen valmistelun yhteydessä lausunnot asiasta Valviralta sekä Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta. Molemmat lausunnot olivat kielteisiä. Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja siihen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taksiliitto: Kuluttajien luottamus romahti taksialan vapautumisen jälkeen – myöskään piilokysyntä ei lisääntynyt1.7.2019 13.31
Yle: Taksialalla huolestuttavia merkkejä harmaasta taloudesta – noin joka neljäs taksiluvan saanut ei ole rekisteröitynyt verottajalle1.7.2019 14.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat