Puheenaihe

Kivistöstä urheilun uusi superkaupunginosa? Nyt sinne suunnitellaan myös jäähallia – HS: Hankkeella ei ole vielä tonttia

Kivistön areenaa hotelleineen suunnitellaan Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin. Havainnekuva.

Arkkitehtitoimisto SKOOT Oy

Hämeenlinnanväylän länsipuolelle Kivistön aseman läheisyyteen hahmotellaan jäähallin rakentamista. Alkuvaiheessa olevasta hankkeesta kertoo Helsingin Sanomat.

Hankkeen puuhamiehiin kuuluva Jokerien entinen toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoo, että jäähallilla ei ole vielä tonttia eikä sille ole haettu kaupungilta suunnitteluvarausta. Jäähallisuunnitelmia on kuitenkin esitelty Vantaan kaupungin johdolle. Jäähallista on myös pidetty arkkitehtuurikilpailu, jonka voitti ukrainalainen arkkitehtiopiskelija.

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) toteaa uutisessa, että monitoimijäähalli olisi erittäin tervetullut Vantaalle.

Kivistön jäähalli on Helsingin Sanomien mukaan "vantaalainen hanke", mutta sen idea on tullut Jokerien ja Kiekko-Vantaan yhteistyöstä.

Kivistöön on suunnitteilla myös iso urheilu- ja kulttuuritapahtumien areena. Se sijoittuisi Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin. Kaupunginhallitus myönsi liikemiesten perustamalle Arena 3.3. Oy:n hankkeelle suunnitteluvarauksen kesäkuussa.

Alustavien suunnitelmien mukaan areenaan tulisi liikuntapalvelutiloja muun muassa jalkapallolle sekä toimisto- ja kokoustiloja. Areenan yhteyteen rakennettaisiin myös hotelli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia5.6.2019 13.58
Nimekkäät liikemiehet puuhaavat jättiareenaa nyt Vantaalle – "Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia"7.6.2019 10.57
Kivistöön suunniteltu kauppakeskus kyntää vaikeuksissa: Rahaa ei löydy – suunnitelmaa kutistettiin14.12.2018 12.04
Kivistön lapsimäärä kasvaa – Puu-Kivistöön suunnitellaan nyt uutta päiväkotia18.12.2018 10.09
Kivistöön suunnitellaan "korttelinaapurustoa elologisuutta arvostaville" – Toteuttajia haetaan kilpailulla 7.2.2018 06.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu