Puheenaihe

Ministerikokous vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen –  "Merkittävää haittaa Tuusulanväylän liikenteelle kolmena päivänä"

Katkokset vaikuttavat myös joukkoliikenteeseen erityisesti Tuusulanväylällä ja Helsingin keskustassa.

Arkisto/Sauvo Jylhä

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen oikeus- ja sisäministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla keskiviikosta 17. heinäkuuta perjantaihin 19. heinäkuuta.

Poliisi tiedottaa, että liikenteeseen on odotettavissa katkoksia kokouspaikkana toimivan Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä kumpaankin suuntaan etenkin torstaina noin kello 11–17. Silloin suuri osa kokousvieraista poistuu, mutta samalla tulee vähintään yhtä paljon uusia.

– Tuolloin Finlandia-talon ja lentoaseman väliset tiet tulevat ruuhkautumaan pahoin eli suosittelemme ehdottomasti käyttämään muita reittejä, kehottaa tiedotteessa ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Saattueet aiheuttavat merkittävää haittaa liikenteelle lentoaseman ja Finlandia-talon välillä myös keskiviikkona noin kello 13–24. Vieraiden poistuminen puolestaan aiheuttaa merkittäviä liikennevaikutuksia Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille perjantaina noin kello 11–20.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin. Helsingistä poistumiseen ja saapumiseen kannattaa käyttää esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

– Esimerkiksi, jos haluaa ylittää Mannerheimintien ruuhka-aikana, pitää varautua yli tunnin jonottamiseen, samoin kuin Kehä I:llä, jos ajaa Hämeenlinnan- ja Tuusulanväylän välillä, lisää Lehtinen.

Liikennevaikutukset ovat poliisin mukaan tällä viikolla selvästi suuremmat kuin viime viikolla olleen ympäristökokouksen aikana. Kokouksessa on nyt kaksinkertaisesti enemmän ministereitä, selvästi enemmän liikkumisia ja saattueita.

Ministerikokous näkyy myös joukkoliikenteessä.

– Joukkoliikenteeseen on odotettavissa liikennekatkosten aiheuttamia viivästyksiä erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä, sanoo viestinnän asiantuntija Tuija Ruoho HSL:sta.

Hän lisää, ettei tarkkaa tietoa viivästysten ajankohdasta ole saatavilla.

Ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan liikennepoliisista kertoi Vantaan Sanomille viime viikolla, että Tuusulanväylä pidetään vapaana ministerikokousten osallistujien autojen liikkuessa Helsingin keskustan ja lentoaseman välillä.

Tuusulanväylän pitäminen vapaana näkyy kaikelle sivuliikenteelle liikennekatkoksina eikä rampeista pääse katkosten aikana liittymään Tuusulanväylälle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuusulanväylän liikenteessä katkoksia keskiviikkona ja perjantaina – Näkyvät kolmessa liittymässä Vantaalla9.7.2019 18.57
EU-maiden johtajat sopivat nimityspaketista – EU-komission johtoon nousee Saksan pitkäaikainen puolustusministeri3.7.2019 08.27
Poliisi varoittaa: Vältä Mannerheimintietä ja Tuusulanväylää – "Odotettavissa liikennekatkoksia"17.5.2019 10.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu