Ruoka

Kesän maukkaimmat jälkiruoat: Granaattiomenaa ja pannacottaa sekä pirteä kahvikakku

Granaattiomenaa ja pannacottaa.

Kari Martiala

Granaattiomenaa ja pannacottaa

 

  • 4 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl sokeri

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

2. Laita kuohukerma, maito, halkaistu vaniljatanko ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Älä päästä kiehumaan yli!

3. Ota vaniljatanko pois ja kaavi siemenet kermamaitoon.

4. Lisää pehmenneet liivatelehdet seokseen ja anna sen jäähtyä, kunnes alkaa hyytyä. Silloin vaniljatangon siemenet eivät painu pohjaan jääkaapissa hyytyessään.

Laita pannacotta annosvuokin tai yhteen isompaan tarjoiluastiaan ja jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Puolita granaattiomena ja kaavi siitä siemenet pikkulusikalla.

Laita granaattiomenan siemenet pannacotan päälle ja koristele vielä mintunlehdillä.

 

Ananaskakku

 

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g sulatettua voita
  • 1,5 dl ananasmehua
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Ananaksen viipaleita
  • 3 rkl ruskeaa sokeria

 

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm).

2. Ripottele pohjalle 3 ruokalusikallista ruskeaa sokeria.

3. Asettele ananaksen viipaleet pohjan peitoksi.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

5. Sulata voi ja anna jäähtyä.

6. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

7. Lisää vaahtoon sulatettu voi ja ananasmehu.

8. Sen jälkeen sekoita jauhot seokseen ja kaada taikina kakkuvuokaan.

9. Paista uunissa 180 asteessa 45-60 minuuttia.

10. Anna jäähtyä vuoassaan hetken ennen kuin keikautat sen kakkuvadille.

 

Resepti Helena Lylyharju

Kuvat Kari Martiala

 

Kesäruokaa paratiisista, havaijilaisia herkkuja kotikeittiöön, Kari Martiala – Helena Lylyharju (Karisto 2015)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu