Puheenaihe

Vantaa loistaa asuntosijoittajien rankinglistalla – "Esimerkiksi Myyrmäki ja Martinlaakso ovat täysin aliarvostettuja"

Vuokra-asumisen suosio kasvaa, mutta vain kaupunkiseuduilla.

Arkisto/Tiina Örn

Asuntosijoittajien silmissä Vantaa on kiinnostavampi kuin Espoo tai Helsinki. Vantaa on asuntosijoittajien rankinglistalla kuudes, mutta Helsinki löytyy vasta sijalta yhdeksän ja Espoo-Kauniainen sijalta 16.

Rankiglistan perustana on Suomen Vuokranantajat ry:n ja Pellervon taloustutkimuksen tekemä vuosittainen vuokratuottotutkimus.

Vantaa pärjää kaupunkien välisissä vertailuissa erityisen hyvin silloin, kun tarkastellaan yksiöiden vuokratuottoennustetta vuosille 2019–2023. Vantaa sijoittuu 4,5 prosentin tuottoennusteellaan Espoon ja Helsingin yläpuolelle. Espoossa ja Helsingissä tuottoennuste jää reilusti alle neljän prosentin.

– Käytännössä Vantaan parempi vuokratuotto johtuu siitä, että Vantaalla asuntojen ostohinta on alhaisempi kuin Espoossa. Vantaan vuokrat eivät kuitenkaan ole keskimäärin kovinkaan paljon Espoota alhaisemmat. Näin ollen samalle sijoitetulle rahalle saa paremman tuoton, kuvaa Suomen vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa.

Kun mukaan otetaan arvonnousu ja tarkastellaan kokonaistuottoa, Vantaa jää jälkeen Helsinkiä, mutta ei Espoota. Espoon ennusteissa on mukana myös Kauniainen.

Kyse on ennusteesta. Viljamaa kertoo Vantaan hyvien näkymien perustuvan siihen, että Vantaan väestö kasvaa. Asunnoille on siis ennusteiden mukaan jatkossakin kysyntää.

Asuntoasioita sijoittajien näkökulmasta katsova Viljamaa kehuu Vantaan politiikkaa.

– Vantaalla ollaan joustavia. Markkinoita osataan hyödyntää ja myös esimerkiksi kehärata-investoinneista on osattu ottaa hyöty irti, luettelee Viljamaa.

Viljamaa nostaa esiin myös Vantaa-brändin kehityksen, joka on ollut hänen mielestään huimaa.

– Vantaa oli aiemmin monien mielestä samalla viivalla kuin kehyskunnat. Nyt se on selkeämmin samassa kolmikossa Espoon ja Helsingin kanssa.

Viljamaa pohtii Leppävaaran, Tapiolan ja Tikkurilan kehityksessä olevan paljon samankaltaisia hyviä elementtejä.

– Myös esimerkiksi Myyrmäki ja Martinlaakso ovat täysin aliarvostettuja. Uskon, että ihminen, joka nyt ostaa yksiön hyvästä taloyhtiöstä Myyrmäestä, on 10 vuoden päästä hyvin tyytyväinen.

Vuokranantajia edustava Viljamaa uskoo Vantaan hyvän kehityksen jatkuvan.

– Pääkaupunkiseutu kasvaa vuoteen 2040 mennessä ainakin Espoon verran.  Asuntokysyntää on Vantaalla runsaasti, joten asuntosijoittamisen näkymät ovat positiiviset pitkäjänteiselle sijoittamiselle, pohtii Viljamaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Asuntosijoittajalle voi napsahtaa kuukauden kuluttua yllättävä hyöty – Asiantuntija: nämä alueet voittavat liikenteen vyöhykemuutoksessa28.3.2019 20.17
Asuntoalan ammattilainen havahtui: Martinlaakso kiinnostaa, Kivistö ei 22.4.2019 07.55
Vanhojen asuntojen hinnat laskevat yhä kehyskunnissa – neliöhinnassa jo tuntuva 1700 euron ero pk-seutuun13.7.2019 06.30
Helsinki on vasta 9. paras kaupunki asuntosijoittamiseen – "Moni yksityinen vuokranantaja on kääntänyt katseensa muualle"17.7.2019 09.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu