Puheenaihe

Poliisi varoittaa: Röyhkeät koruvarkaat vaihtavat aidon korun rihkamaan – "Jokakesäinen rikosilmiö"

Viime viikolla poliisille ilmoitettiin kahdesta samantyyppisestä tapauksesta. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Kadulla liikkuessaan kannattaa olla tarkkana. Vantaalla ja Nurmijärvellä sattui viime viikolla kaksi koruvarkautta, jossa tekotapa on samantyyppinen.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että ulkomaalaisena turistina esiintynyt mies oli kyseisissä tapauksissa tullut kysymään ajo-ohjeita kadulla liikkuneilta ihmisiltä.

Ihmisten autettua mies oli halannut heitä ja laittanut heidän kaulaansa jonkin rihkamakorun "palkkioksi hyvistä neuvoista". Samalla hän oli kuitenkin avannut ja pyöritellyt uhrin oikean kaulakorun irti ja ottanut sen mukaansa.

Poliisi kertoo, että tiedossa on myös toisenlaisia tapauksia, joissa kauppiaina esiintyneet epäillyt ovat myyneet rihkamakoruja ja asettaneet näitä uhrien kaulalle. Näissäkin tapauksissa aidot korut ovat vaihtuneet vaivihkaa rihkamaan.

– Kyseessä on valitettavasti jokakesäinen rikosilmiö, jonka taustalla ovat yleensä alueelta alueelle kiertävät ulkomaalaiset tekijät. Tekotapa on lähestulkoon aina sama. Kun he huomaavat jonkun liikkuvan kadulla esimerkiksi näyttävässä kaulakorussa, pyrkivät he harhauttamaan häntä niin, ettei uhri huomaisi, kun häneltä viedään hänen mukanaan olevat arvoesineet kuten arvokas kaulakoru, kertoo rikoskomisario Mika Korhonen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Korujen lisäksi varkaat kärkkyvät puhelimia, lompakoita sekä maksukortteja ja niiden tunnuslukuja.

Akuutissa tilanteessa voi soittaa hätänumeroon 112. Asiasta kannattaa tehdä myös rikosilmoitus. Jos maksukortti on hävinnyt tai kortti varastettu, kannattaa ottaa yhteyttä pankkiin ja kuolettaa kortit.

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu