Minne mennä

Saunapäivä vietetään lauantaina – Vantaalla voi saunoa kirkossa ja hotellissa

Lauantaina vietetään Saunapäivää. Vantaalla voi nauttia löylyistä vaikkapa Kuusijärven savusaunassa.

Arkisto/Armi Suojanen

Ylen ideoimaan koko Suomen yhteiseen Saunapäivään 27. heinäkuuta osallistuu saunoja myös Vantaalta.

Erikoisin sauna on kirkko. Kirkon saunaan pääsee Rekolassa Pyhän Andreaan kirkossa. Sauna on äskettäin remontoitu ja sen lauteille mahtuu kerrallaan 4–5 saunojaa.

Saunapäivää varten tapahtumaan oli ennakkoilmoittautuminen, joka on jo päättynyt.

Rekolan saunaa käytetään toki muulloinkin, kuten viime jouluna, jolloin lauteilla tunnelmoitiin kauneimmilla joululauluissa. Lisäksi syksyllä ja keväällä saunotaan joka viikko Yläovet auki -tilaisuuksien yhteydessä.

Saunapäivään ovat ilmoittautuneet Vantaalta myös muun muassa Ravintola Backaksen Tiilitehtaan sauna (Ylästöntie 28) ja Hotelli Clarionin sauna (Karhumäentie 5).

Tiilitehtaan sauna on avoinna kello 12–20 ja se maksaa 5 euroa. Kesäkahvilan terassilla voi ostaa grillattavaksi makkaraa.

Hotelli Clarionin sauna on ilmainen ja se on avoinna kello 6–10 ja 18–22.

Sauna on kuumana myös Tuiterikujalla, jossa perinteinen kotisauna lämpiää kello 18.30–20.30. Lauteille mahtuu kolme aikuista ja löylytellä voi maksutta. Oma pyyhe ja pefletti mukaan.

Villa Jokivarresta (Rauskumäki 10) voi puolestaan varata yksityisen saunavuoron 15 euron tuntihintaan. Lauteille mahtuu viisi saunojaa.

Saunapäivänä voi saunoa myös Kuusijärvellä (Kuusijärventie 3), josta löytyvät niin savu- kuin sähkösaunatkin. Tapahtumaan on ilmoittautunut myös Flamingo Spa. Aikuisten kylpylän saunaosastolta löytyy kuusi erilaista saunaa. Sekä Kuusijärvellä että Flamingossa saunominen on maksullista.

Katso saunapäivään ilmoittautuneiden saunojen tarkat aukioloajat ja mahdolliset saunomismaksut tästä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu