Urheilu

Räikkösen tallipäällikkö avasi aikasakon taustaa: "Kytkimen häiriö paljastui ennen starttia"

Kimi Räikkönen

MTV:n uutisvideo

Alfa Romeon Kimi Räikkönen ja Antonio Giovanazzi päätyivät ajamalla sijoille seitsemän sekä kahdeksan Saksan dramaattisessa F1-kisassa.

Molemmille mätkäisty 30 sekunnin aikarangaistus söi sijoitukset ja MM-pisteet, mutta tämä tosia ei tästä miksikään muutu: Räikkönen ajoi kokonaisuudessaan todella vahvan viikonlopun.

– Kimi ja Antonio ajoivat erittäin hyvin haastavissa olosuhteissa. Sijat seitsemän ja kahdeksan olivat oikeutettu palkinto heidän suorituksestaan, tallipäällikkö Frederic Vasseur painottaa tiiminsä tiedotteessa.

– Tiimi työskenteli todella lujasti saadakseen molemmat autot pisteille. Näytimme jälleen, että meillä on se vauhti, jolla taistellaan keskiryhmän terävimmistä sijoista. Tämä kilpailu oli hieno näyte Formula 1:stä ja on harmi, että se päättyi näin, Vasseur jatkaa.

Alfa Romeo siis valittaa päätöksestä, jonka mukaan molemmissa autoissa olisi käytetty sääntöjen vastaisia starttiavustamia. Alfan kuljettajat putosivat aikasakkojen myötä sijoille 12 ja 13.

– On äärimmäinen pettymys, että molempia rankaistiin ja pudotettiin pisteiltä näin jännittävässä kisassa. Kunnioitamme FIA:n prosessia ja tuomariston työtä. Valitamme kuitenkin päätöksestä, koska uskomme, että meillä on perusteita ja todisteita kääntää asia, Vasseur toteaa tiedotteessa.

Vasseurin mukaan aikasakkoon johtanut ongelma juontui turva-auton takana ennen starttia ajetuista kierroksista.

– Tilanne nousi esiin turva-auton takana ajamiemme kierroksien aikana ennen lähtöruuduista starttaamista. Meille tuli kytkimen häiriö, joka oli hallintamme ulottumattomissa. Jatkamme ongelman tutkintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Räikkönen saa sittenkin pisteet Saksasta? Alfa Romeo uskoo tuomareiden mielen muuttuvan29.7.2019 07.32
Mercedes-pomo löysi erikoisen syyn epäonnistumiselle – "Ei pitäisi pelleillä"29.7.2019 07.36
F1-kuski tilitti pettymystään – "Se ei ollut normaalia asfalttia"29.7.2019 08.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu