Puheenaihe

STT ja IS: Seksuaalirikoksista epäillyllä "Enolla" ehkä 2 uutta uhria – marokkolaislähtöistä muusikkoa pidettiin epätasapainoisena jo 2008

Poliisi

Helsingin poliisi on saanut yleisöltä kymmeniä yhteydenottoja Laajasalon seksuaalirikosvyyhdin tutkinnassa, kertoo STT.

Jutussa voi poliisin mukaan paljastua uusia uhreja. Kahta uutta ihmistä on kuulusteltu heihin mahdollisesti kohdistuneen rikoksen vuoksi, kertoi tutkinnanjohtaja Saara Asmundela STT:lle.

Poliisi kertoi maanantaina, että seksuaalisen väkivallan uhriksi on joutunut ainakin 12 alaikäistä tyttöä.

Ilta-Sanomien mukaan rikoksista epäilty "Eno", 64, muutti Suomeen jo 2000-luvun alussa. Hän on alkujaan Marokosta ja asunut Suomen ohella myös Ranskassa.

IS:n mukaan nuorten Enoksi nimittämä mies on toiminut Suomessa muusikkona ja elänyt taloudellisesti tiukkaa elämää. Häntä kuvattiin oikeudenkäyntipöytäkirjoissa epätasapainoiseksi jo vuonna 2008.

Vuonna 2008 tekemänsä ilmoituksen mukaan "Eno" sai työmarkkinatukea 28,44 euroa päivässä ja toimeentulotukea 368,57 euroa kuukaudessa, kertoo IS.

Poliisin mukaan epäillyt seksuaalirikokset ovat tapahtuneet "Enon" kotona Helsingin Laajasalossa. Poliisin mukaan mies on tarjonnut nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä.

Poliisi pyytää edelleen yhteydenottoja tapauksiin liittyen. Saara kertoo Ylelle, että yhteydenotoissa on useita sellaisia, joiden osalta lisäselvittelyt ovat tarpeen.

– Tässä vaiheessa on mahdoton sanoa, kuinka monta uutta uhria sieltä tulee, sen selvittäminen vie aikaa, Asmundela toteaa Ylelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Laajasalon seksuaalirikosvyyhti näkyy nyt kriisipäivystyksessä – näistä syistä moni nuori uhri vaikenee30.7.2019 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu