Puheenaihe

Näillä teillä Vantaalla kaahataan – Poliisi: Valvontaa suunnataan mahdollisuuksien mukaan myös näihin kohteisiin

Tikkurilantie on yksi niistä teistä, joilla on kuluvana vuonna mitattu törkeän liikenteen vaarantamisen tunnusmerkit täyttäviä ylinopeuksia.

Tiina Örn

Itä-Uudenmaan poliisi on kirjannut Vantaalla törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkit täyttäviä ylinopeuksia pääsääntöisesti isoilla väylillä esimerkiksi Tuusulanväylällä ja Lahdenväylällä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin liikennepuolen ylikomisario Harri Auvinen.

Liikenneturvallisuuden törkeäksi vaarantamiseksi ylinopeus katsotaan yleensä silloin, kun ylinopeutta on vähintään 50 kilometriä tunnissa.

Heinäkuun aikana moottoritiellä on ajettu Vantaalla pahimmillaan jopa 209 kilometrin tuntivauhtia. Yli 200 kilometrin tuntivauhti ei näytä kesäviikonloppuisin olevan Vantaan väylillä edes tavatonta. Yli kahtasataa on ajettu poliisin haaviin tänä kesänä useasti niin Tuusulanväylällä kuin Lahdenväylällä. Myös Kehä III:lla on mitattu huomattavia ylinopeuksia.

Kehä III:lla hurjastellaan myös moottoripyörällä. Kesäkuun lopussa poliisi kertoi miehen ajaneen moottoripyörän etupyörä ylös nostettuna, muun liikenteen seassa ja autoja oikealta ohitellen 139 kilometrin tuntivauhtia osuudella, jossa nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Kovilla nopeuksilla ajetaan myös pienemmillä teillä ja kaduilla.

– Vantaan alueella törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on kirjattu reilun vuoden aikana useasti esimerkiksi Vanhalla Porvoontiellä, Tikkurilantiellä, Korsontiellä, Koivukyläntiellä, Vantaanpuistontiellä ja Juurakkotiellä.

Melko tuore tapaus on poliisin haaviin keskiviikkona Valkoisenlähteentiellä jäänyt kaahari, joka ajoi moottoripyörällä 123 kilometrin tuntivauhtia kuudenkympin alueella.

– Varsinkin kesäaikaan liian kovilla nopeuksilla ajetaan lähes kaikkialla, missä on jonkinlainen "suora pätkä" ja kuljettajan alla ajoneuvo, jossa on tehoa riittävästi, kommentoi Auvinen.

Tieosuuksia, joissa ajetaan usein lujaa, painotetaan jonkin verran poliisin valvonnassa.

– Poliisi pyrkii valvomaan tasapuolisesti poliisilaitoksen alueella. Valvontaa suunnataan mahdollisuuksien mukaan myös näihin kohteisiin, sanoo Auvinen.

Myös kuntalaiset ilmoittavat kesäaikaan aktiivisesti kaahailusta.

– Meille tulee kansalaisilta paljon valvontapyyntöjä. Syynä niihin ovat muun muassa ilta- ja yöaikaan tapahtuva häiritsevä ja meluisa ajaminen taajamissa sekä kovat ajonopeudet.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on kuluvana vuonna kirjattu Vantaalla 75 eli yli kolme viikkoa kohden.

Poliisilla on kuitenkin myös hyviä uutisia.

– Ylinopeudet eivät ole viime vuosina Vantaalla lisääntyneet, sanoo Auvinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mies ajoi lähes 200:aa Lahdenväylällä ja nainen suurta ylinopeutta Kehä kolmosella10.7.2019 18.45
Moottoripyöräilijä kaahasi yli 50 km/h ylinopeutta Kehä III:lla – ajoi etupyörä ylös nostettuna1.7.2019 15.00
Poliisi: "Lämmin keli yllätti autoilijat" – Tuusulanväylällä kaahattiin 254 km/h26.4.2019 08.31
Raju takaa-ajo Vantaalla: kuski kaahasi karkuun, poliisi kadotti pakenijan5.3.2019 19.08
Mielipide: Ylinopeutta ajetaan usein tahallaan14.4.2019 07.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu