Puheenaihe

Miss Suomi -finalisti rajussa potkulautaturmassa Helsingin keskustassa – "Tunsin heti hirveän kivun"

Mirella Merivirta onnettomuuden jälkeen.

Mirella Merivirran arkisto

Tänä kesänä Helsingissä ovat puhuttaneet sähköpotkulaudat ja niiden turvallisuus.

Kätevät kulkuvälineet ovat lisääntyneet vauhdilla kaupungin katukuvassa. Kääntöpuolena on ollut se, että ne voivat varomattomassa käytössä olla turvallisuusriskejä ja onnettomuuksilta ei ole vältytty.

Tämän sai kokea viime keskiviikkona viime vuoden Miss Suomi -finaalista tuttu Mirella Merivirta. Hän lähti uuden poikaystävänsä luota Kampista ajamaan kohti työpaikkaansa aikaisin aamulla.

– Olen jäänyt ihan koukkuun noihin potkulautoihin. Niin helppoja ja nopeita liikkua paikasta toiseen. Kun lähdin töihin, oli satanut ja aika liukasta, hän aloittaa.

– Ajattelin oikaista kisahallin takaa, kun siellä on vähemmän liikennettä. Katsoin mittarista, että lauta veteli 22 kilometriä tunnissa. Sitten katsoin eteeni ja huomasin, että yhtäkkiä mun eteeni peruutti pakettiauto. Piti siinä äkkiä valita tiputtaudunko autotielle korkean kynnyksen yli vai väistänkö kävelytielle, missä oli pienempi kynnys. Valitsin sen kävelytien, menin kovalla vauhdilla siihen kynnykseen ja se potkulauta lensi heti kyljelleen kovalla vauhdilla melkein siihen pakettiautoon.

Merivirta itse lensi kovalla voimalla asfalttiin ja tajusi nopeasti, että nyt kävi huonosti.

– Lensin mun vasemman jalan päälle huonossa asennossa ja tunsin heti hirveän kivun koko jalassa. Neljä vuotta sitten sama jalka oli murtunut reidestä ja säärestä. Ajattelin heti, että nyt murtui taas.

Törmäyksessä mukana olleesta pakettiautosta tuli Merivirran mukaan auttaja, mutta shokissa ollut missi yritti näyttää kaiken olevan hyvin.

– Mumisin vaan, että pakko mennä töihin. Hypin yhdellä jalalla ja hain sen potkulaudan.

Pian apua oli kuitenkin pakko soittaa. Merivirran onneksi hän työskentelee sairaalassa. Jalka kuvattiin, mutta vanha murtuma hämäsi aluksi lääkäreitä. Tähänkään päivään mennessä ei ole täysin selvillä kuinka pahasti naisen jalalle kävi.

–  En pysty vieläkään varaamaan painoa jalalle. Koko jalka on jotenkin tosi jäykkä. Se päivä oli kyllä yhtä tunteiden vuoristorataa. Itkeskelin ensin, että jalka on murtunut ja sitten itkeskelin ilosta, että ei ole murtunut. Ja se onnen määrä, kun mun mies tuli hakemaa mut sieltä sairaalasta kukkakimpun kanssa. Taisi silloinkin tulla itku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt rapsahti sakot sähköpotkulautailijoille Helsingissä – "4 x 40 euroa"31.7.2019 14.42
Kaupunkipotkulaudat ovat olleet jättimenestys, nyt niiden käyttöä ryhdytään jo rajoittamaan – Yle: Potkulaudat kerätään pois festivaalin ajaksi3.7.2019 12.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu