Puheenaihe

Elokuu tuo muutoksia HSL-liikenteeseen – K-junakin alkaa pysähtyä joka pysäkillä

K-junat alkavat pysähtyä kaikilla asemilla Helsingin ja Keravan välillä, myös Käpylässä.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Joukkoliikenteen talviaikataulut tulevat voimaan HSL-alueella 12. elokuuta. Aikataulujen lisäksi muuttuvat monet reitit ja pysäkkien nimet.

12. elokuuta myös metroliikenne siirtyy tiheämpiin talviaikatauluihin. Suomenlinnan lautta jatkaa liikennöintiä kesäaikatauluilla 22. syyskuuta asti.

Koko kesän poikkeusreitillä olleet raitiovaunulinjat 2 ja 7 sekä linja 9 palaavat Pasilaan. Samalla tulee voimaan linjan 7 uusi reitti. Linjan 1 poikkeusreitti Kolmikulmaan jatkuu 29. syyskuuta asti.

Bussiliikenteessä alkaa näkyä entistä enemmän oransseja busseja, kun bussilinjat 58 ja 551 muuttuvat runkolinjoiksi 500 ja 510. Lähibussilinjoista Helsingissä reittimuutoksia tulee linjoille 702 ja 802. Jokerilinja 550 sekä linjat 41 ja 552 siirtyvät 12. elokuuta poikkeusreiteille Huopalahdessa.

Linjalle 550 tulee poikkeusreitti Viikinmäessä, muutos ei vaikuta pysäkkeihin. Linjan 61N reittiä yhtenäistetään linjojen 61 ja 61T kanssa Tapaninvainiossa.

Hakaniemestä lähtevät linjat 621 ja 622 lopetetaan, jonka vuoksi Hakaniemestä lähtevän linjan 617 reittiä muutetaan Vantaan puolella.

Osa U-linjoista siirtyy talviaikatauluihin jo 8. elokuuta, samana päivänä myös osa koululaislinjoista aloittaa liikenteen.

Pasilan asemalla junalaiturien numerot muuttuvat 12. elokuuta alkaen, samalla K-junat alkavat pysähtyä kaikilla asemilla. Y-juna alkaa pysähtyä myös Kauklahdessa ja I-junan liikennöintiajat laajenevat.

Ajankohtaiset reitit ja aikataulut löytyvät Reittioppaasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu