Minne mennä

Tarja Turunen tekee harvinaisen keikan syntymäpäivänään: nousee lavalle Tikkurilassa – "Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit"

Tarja Turunen esiintyy ensi lauantaina Tikkurilassa Kirjastopuistossa maksuttomassa konsertissa.

Arkisto/Toni Tervo

Vantaalaisilla on mahdollisuus nähdä ensi viikolla useita tähtiartisteja täysin maksutta. Kyseessä on Vantaan kaupungin järjestämät Tähtiä Kirjastopuistossa -konsertit. Yksi viikonlopun aikana lavalle astuvista tähdistä on maailmaa kiertävä sopraano Tarja Turunen, jolle Vantaan konsertti on erikoista herkkua. Turunen muistelee edellisen Vantaan esiintymisensä menevän noin 20 vuoden taakse.

– Mutta kyllä se oli varmasti 2000-luvulla, Turunen nauraa.

Turunen on vaikuttunut, että Vantaalla järjestetään koko perheelle avoin ilmainen konserttirupeama.

– Olin yllättynyt kun kuulin tästä. Maailmalla olen esiintynyt useissa vastaavanlaisissa kaupunkitapahtumissa, joissa koko perheen voimin pääsee nauttimaan musiikista. Ihanaa, että tällaista järjestetään, Turunen kertoo.

Turunen nousee lavalle yhdessä Waltteri Torikan, Jyrki Anttilan ja Pentti Hietasen kanssa. Nelikon alkuvuoden Suomen konserttikiertue on vetänyt salit täyteen. Vantaalla nähtävä esitys on yksi kiertueen keikoista. Turunen kuvailee esitystä monipuoliseksi, jossa on niin oopperan sävelmiä kuin populaarimusiikkia.

Turuselle Vantaan keikka on poikkeuksellinen myös siksi, että hän pääsi yhdistämään keikkamatkaan kesälomaa Suomessa. Turunen asuu Espanjan Marbellassa miehen ja 7-vuotiaan tyttärensä kanssa.

– Yleensä lennän konserttimaahan päivää ennen esiintymistä, koska lentäminen rasittaa ääntä todella paljon. Nyt saan olla Suomessa ennen keikkaa pidempään, joka on upeaa, hän kertoo.

Vantaan keikka osuu Turusen syntymäpäivään.

– Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit, 42-vuotta täyttävä Turunen nauraa jälleen.

Turusen aviomies Marcelo Cabuli on tähden manageri. Syyskuun alussa Turunen pakkaa kassit ja lähtee konserttikiertueelle, joka suuntautuu aluksi Venäjälle.

Pieni koululainen pääsee äidin mukaan viikolla enää harvoin ja siksi yhdessä vietetyn ajan merkitys kasvaa vapaapäivinä entisestään.

– Lähdön hetket ovat todella vaikeita. Reissaamisen kuitenkin jaksaa kun tietää, että kotona on kaikki hyvin. Teknologia mahdollistaa kuitenkin tänä päivänä paljon ja voimme olla videopuhelimella yhteydessä päivittäin.

Vantaan esiintymiseen liittyy Turusen mukaan myös ainutlaatuinen mahdollisuus tavata perhettä.

– Veljeni asuu sata metriä konserttipaikasta. On todella mukavaa, että saan tavata samalla hänet, Turunen sanoo,

Suomessa Turunen esiintyy Vantaan keikan jälkeen seuraavan kerran marraskuun lopussa käynnistyvällä joulukonserttikiertueella.

Turuselta ilmestyy uusi levy 30. elokuuta.

– Siinä on paljon hyvin henkilökohtaisia asioita. Levy oli minulle terapeuttinen. Varmasti kaikilla julkisuuden henkilöillä on puoli, joka pysyy piilossa, mutta paljon myös jaamme esimerkiksi musiikin kautta, Turunen kertoo.

Turusen Naomi-tytär pääsi äitinsä kanssa lavalle Moskovassa viime vuonna. Turusen mukaan ei ole tiedossa uusia yhteisesiintymisiä, ainakaan toistaiseksi.

– Naomi laulaa, soittaa pianoa ja rumpua eli hän on innostunut musiikista. Tärkeintä on, että hän saa itse valita oman suuntansa, niin kuin itse aikanaan sain, kuusivuotiaana klassisen musiikin opiskelun aloittanut Turunen sanoo.

Konsertit

Tähtiä Kirjastopuistossa

Vantaan kaupunki järjestää ilmaiskonsertteja Tikkurilassa Kirjastopuistossa.

Perjantaina 16. elokuuta kello 18 esiintyvät Voice of Finland -finalistit Sara Jagrouny, Jasse Jatala, Roope Palmu ja Markus Salo Vantaan Viihdeorkesterin Ensemblen kanssa.

Lauantaina 17. elokuuta kello 11 esiintyy Pikku Papun Orkesteri. Lauantaina kello 16 esiintyvät Tarja Turunen, Waltteri Torikka, Jyrki Anttila ja Pentti Hietanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tarja Turunen viettää pyhät Suomessa – "Argentiinassa ammutaan raketteja joulunakin"19.12.2015 08.12
Tarja Turunen herkkänä: Kirkot muistuttavat aina äidistä18.12.2012 12.37
Tervomaa ja Pelle Miljoonaa Oy Vantaan päivän ilmaiskonsertin esiintyjinä – Katso muut artistit täältä21.4.2019 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu