Puheenaihe

Vantaalla avautui kaksi uutta yhtenäiskoulua – Havukoskella palattiin remontoituihin tiloihin

Havukosken koulu sai peruskorjauksen yhteydessä pihalle pienpelialueen sekä oppilaiden toivoman kiipeilytelineen.

Marika Lumme

Vantaalla uuteen kouluvuoteen on lähdetty useammassa koulussa muuttuneissa koulutiloissa.

Ylästön koulun laajennus on valmistunut ja koulu toimii tästä syksystä eteenpäin yhtenäiskouluna. Vantaankosken koulu lakkautettiin keväällä ja noin puolet koulun oppilaista siirtyi Ylästön yhtenäiskouluun.

Ylästön koulun laajennusosaan on toteutettu monikäyttötiloja, joita voidaan väliseinien avulla avata ja sulkea.

Toinen puoli aiemmin Vantaankosken koulussa opiskelleista oppilaista opiskelee nyt Aurinkokiven yhtenäiskoulussa, jonne niin ikään valmistui laajennusosa kuluvalle syksylle.

Vaskivuoren lukiossa ruokala on avautunut laajennettuna.

Havukosken koulussa oppilaat ja henkilökunta viettivät Tikkurilassa entisen Metropolian tiloissa evakossa viime lukuvuoden. Nyt koulun ovet ovat auenneet remontoituihin tiloihin.

Yli 30 vuotta vanha rakennus peruskorjattiin lähes 10 miljoonalla eurolla. Koulussa on menneiden vuosien aikana kärsitty sisäilmaongelmista.

Peruskorjauksessa uudistettiin rakenteiden ja ilmanvaihdon lisäksi myös opetustiloja. Koulusta on muun muassa purettu väliseiniä, jotta on saatu suurempia yhtenäisiä oppimisympäristöjä.

– Luotamme, että rakennus on peruskorjauksen jälkeen myös sisäilmaltaan kunnossa, Havukosken koulun rehtori Arto Martikainen kertoi VS:lle huhtikuussa.

Havukosken koulun piha on kokenut myös uudistuksen ja nyt siellä on muun muassa trampoliini ja parkouralue. Pihaa hyödynnetään välituntien lisäksi myös liikuntatuntipaikkana. Koulun piha on tarkoitettu kaikkien alueen asukkaiden käyttöön.

Kuluvan lukuvuoden väistötiloissa toimii edelleen Hämeenkylän koulu, jonka toiminta on sijoitettu Sanomalaan, Varistoon ja Tuomelaan uuden koulun valmistumiseen saakka. Lisäksi Lehtikuusen koulusta on kolme luokkaa väistötiloissa.

Sisäilmaan liittyvät liittyvät korjaukset jatkuvat syksyllä Kanniston, Ruusuvuoren ja Lehtikuusen kouluissa.

Tilamuutoskorjauksia tehdään puolestaan Askiston, Koivukylän ja Kytöpuiston kouluissa ja Vaskivuoren lukiossa sekä Helsinge skolassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Havukosken koulu muuttuu kengättömäksi ja uusia tiloja oppimiseen – Rehtori: Luotamme, että rakennus on peruskorjauksen jälkeen sisäilmaltaan kunnossa11.4.2019 07.10
Aurinkokiven laajennus aukeaa ensi syksynä – uusin tiloihin noin 500 yläkoululaista17.2.2019 08.15
Ylästön koulu laajenee yhtenäiskouluksi – oppilaita yhteensä yli 80020.2.2017 15.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu