Minne mennä

Helsinners-yhtyeen kontrabasisti Janne Kotila soittaa Koisorockissa myös Nekromantix-idoleidensa kanssa – "Haluamme antaa kannatuksemme Velmu-talon toiminnalle"

Kontrabasisti Janne Kotilan muusikontaidot kehittyivät kouluvuosina kovalla työllä, kun hän treenasi kädet verillä kaiken vapaa-aikansa opetellen soittamaan jokaisen hankkimansa levyn biisit. Nykyisinkin hymyilevänoloinen näppäilijä haluaa kehittää taitojaan soitamalla monenlaisissa yhtyeissä, vaikka kannuksia on jo tullut hankittua.

Leena Koivisto

Kontrabassoa soittava Janne Kotila, 42, tuumii olevansa onnellinen ihminen. Siihen on monia syitä, mutta yksi tärkeimpiä on sen verran kovan luokan taito soittimen käsittelijänä, että keikat voi valita tarjolle tulevien joukosta.

– Teen niitä sen verran, minkä itse koen mukavaksi ja millä harmonia ja balanssi elämässä säilyvät, hän tiivistää.

Yli kaksisataa päivätyön ohessa tehtyä keikkaa vuodessa opettivat kantapään kautta, miten liika tekeminen voi romuttaa elämänhallinnan. Tahti on nyt toinen, mutta se ei estä Kotilaa soittamasta useissa kokoonpanoissa, joihin kuuluvat muun muassa The Hellsinners, Haunted Hills, Sweet Jeena and Her Sweethearts ja Multi Climex.

– Monenlaisten juttujen tekeminen on antoisaa. Pystyn yhdistelemään niistä erilaisia asioita omaan soittooni, Kotila sanoo ja kertoo suodattaneensa soittotapaansa rytmillisiä aineksia myös romanimusiikista Kalle Palmin luotsaamassa Romales-yhtyeessä.

Nopeilla sormillaan maailmanmainettakin näppäilleen kontrabasistin tapaa ensi viikonloppuna Koisorockista Tikkurilassa. Eikä vain yhdessä, vaan kahdessa kokoonpanossa.

Toinen on psychobilly-yhtye Nekromantixista tunnettujen tanskalaisveljesten Peter ja Kristian Sandorffin kanssa perustettu Songs the Devil Taught Us.

– Peterin sanoin se on bändi, joka coveroi omia biisejään, eli Nekromantixia, Kotila naurahtaa.

Toinen on viime vuonna syntynyt The Helsinners, joka soittaa outlaw country -covereita sekä basson varressa myös laulavan Kotilan tekemiä rockabilly- ja psychobilly-henkisiä biisejä.

Helsinners on vahvasti vantaalainen bändi, jossa Sami Kaukolahti soittaa rumpuja ja loota-rumpua, Tommi Kaukolahti akustista sekä lap steel -kitaraa ja Petri Koivu sähkökitaraa ja banjoa.

Kemiläisjuurinen Kotila itse asuu Tuusulassa, mutta side Vantaalle on laajan ystävä- ja kontaktiverkoston kautta vahva. Siksi myös Koisorock ja Velmu-talon auki oleva kohtalo ovat tuttuja asioita.

– Songs the Devil Taught Us on Koisorockissa, koska haluamme antaa kannatuksemme paikan toiminnalle. Kööpenhaminassa, jossa treenaan Sandorffien kanssa, on itse asiassa hyvin samankaltainen paikka ja tilanne.

Kädet verillä kaiken koulun ulkopuolisen aikansa kontrabasson soittoa harjoitellut Kotila sai 14-vuotiaana esiintyä erikoisluvalla kemiläisessä baarissa. Biisi oli Nekromantixia.

– Nyt soitan niiden samojen tyyppien, skidiaikojeni idoleiden, kanssa. Olen siksikin aika onnellinen ihminen.

1-päiväinen festari

Maksuton festivaali la 17.8. Velmutalon pihamaalla (Koisotie 4) noin klo 12–22.

Esiintyjiä: Crossfire, Aaro Peltosen Mieikuvitusyhtye, Pohjoinen, Moska, Helsinners, Reptiles, Jupiter, Haraamo, Songs the Devil Taught Us, Pelan & Tiksin Top 5 Jätkät, Hannibal & Hot Heros, Likaiset Pikkarit, Ursus Factory, Lunk, Aavikko.

Jatkot Ravintola Shamrockissa klo 22 alkaen, liput 15 e ovelta, Koisorockista 10 e. Esiintyjiä: Mara Balls, Blackcurrent, Street Rock Band from Vantaa Finland, The Dukes of the Soul Orbit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Johansin tila muuttui Velmun kodiksi16.6.2019 08.10
Vantaa palkitsi Velmun kulttuuriteosta18.12.2018 06.30
Velmu tahtoo pelastaa Koisotien bänditalon – "Kaupunki antaa talon rapistua purkukuntoiseksi"15.11.2018 09.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat