Puheenaihe

Lähes sadan tonnin viikonloppu: Vantaan mukaan panostus ilmaiskonsertteihin kannattaa

Vantaan kaupungin mukaan Tikkurilassa sijaitsevaan Kirjastopuistoon mahtuu jopa 3 000 konserttivierasta.

Marika Lumme

Vantaan kaupunki jatkaa tulevana viikonloppuna satsausta ilmaisten konserttielämysten tarjoamisesta kaupunkilaisille. Tikkurilassa pidettävässä Tähtiä Kirjastopuistossa -tapahtumassa nähdään perjantain ja lauantain aikana kaikkiaan kolme ilmaiskonserttia.

Konserttiviikonloppu maksaa kaupungille noin 90 000 euroa. Lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki sanoo, että suurin osa kustannuksista kuluu lavan vuokraamiseen ja rakentamiseen.

– Tapahtuma on kaksipäiväinen ja näin ollen lava on puistossa myös yön. Tämä tarkoittaa muun muassa mittavia vartiointijärjestelyjä, Karimäki selvittää.

Vantaalla on järjestetty viime vuosina useampia maksuttomia konsertteja.

– Tähän mennessä järjestetyt konsertit ovat olleet menestyksekkäitä ja näitä toivotaan kovasti, Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkio kertoo.

Larkion mukaan tavoitteena on tuottaa hyvää mieltä kulttuurin keinoin kaikille kaupunkilaisille. Karimäen mukaan iso rahallinen satsaus kannattaa. Kaupungilla on jo tovin ollut käytössään slogan Tapahtumien Vantaa.

– Ilman muuta panostus kannattaa. Konsertit ovat sitä mitä ihmiset toivovat. Näin kaupunki myös lunastaa lupaustaan tapahtumien Vantaana, Karimäki sanoo.

Tulevan viikonlopun konsertin lava rakennetaan Tikkurilan kirjaston vieressä sijaitsevan Kirjastopuiston nurmelle. Puistoon mahtuu yli 3 000 ihmistä.

Perjantai-iltana esiintyvät tämän vuoden Voice of Finland -kilpailun finalistit. Lauantaina aamupäivällä pientä väkeä viihdyttää Pikku papu -orkesteri ja iltapäivällä lavalle nousevat oopperan tähdet eli Tarja Turunen, Waltteri Torikka, Pentti Hietanen ja Jyrki Anttila.

Vaikka tähtikaartissa on nimekkäitä esiintyjiä, Karimäki on varma, että kaikki halukkaat mahtuvat paikalle.

– Arvioimme, että kukin konsertti vetää 1 500–2 000 ihmistä. Sää vaikuttaa todella paljon ulkoilmakonserttien väkimäärään, Karimäki sanoo.

Lasten oma konsertti on Karimäen mukaan erityisen toivottu. Tikkurilan kirkon remonttitöiden vuoksi Kirjastopuistoon ei voida rakentaa niin isoa lavaa kuin aiemmin oli tarkoitus.

– Lava on pienempi ja matalampi. Näin ollen lapset myös näkevät lavalle paremmin, Reeli Karimäki selvittää.

Lue lisää aiheesta:

Tarja Turunen tekee harvinaisen keikan syntymäpäivänään: nousee lavalle Tikkurilassa – "Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tarja Turunen tekee harvinaisen keikan syntymäpäivänään: nousee lavalle Tikkurilassa – "Kiittelin miestäni, että tällaisen yllätyksen järjestit"10.8.2019 08.15
Kalevauva ja Viihdeorkesteri samalla lavalla Martinuksessa – juhlakonsertissa kuullaan myös uusi kaupunkilaulu30.10.2018 08.54
Saara Aalto tähdittää huikeaa ulkoilmakonserttia Vantaalla9.8.2017 14.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu