Puheenaihe

Noin 30-vuotiasta miestä epäillään 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta – poliisi paljasti laajan vyyhdin Espoossa

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan poikkeuksellisen laajassa rikossarjassa, jossa noin 30-vuotiasta miestä epäillään yhteensä 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Poliisin mukaan mies asuu Espoossa. Poliisi kertoo tapauksesta tiedotteessaan.

Esitutkinnassa selvisi, että epäilty lähestyi uhrejaan sosiaalisessa mediassa. Instagramissa ja Snapchatissä miehen aloitteesta liikkeelle lähteneet keskustelut alkoivat jutusteluna, mutta kääntyivät nopeasti seksuaalissävytteiseksi. Keskustelun aikana mies pyysi uhreilta video- ja kuvamateriaalia ja lähetti heille sellaista myös itse. Uhrit ja epäilty eivät poliisin tietojen mukaan tavanneet kasvokkain, tiedotteessa kerrotaan.

– Hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuosina 2018 ja 2019. Uhrit ovat kotoisin eri puolilta Suomea ja he ovat iältään 9–15-vuotiaita tyttöjä, tutkintaa johtanut rikoskomisario Max Bock kertoo poliisin tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan poliisi alkoi tutkia epäillyn tekemisiä, kun yksi uhreista otti yhteyttä poliisiin alkuvuodesta 2019.

– Kaikki muut tapaukset tulivat esiin oman kattavan tutkintatyömme myötä. Kuten epäiltyjen rikosten ja uhrien suuresta lukumäärästä voi päätellä, työtä tapauksen eteen on tehty todella paljon. Olen tyytyväinen siitä, että tapauksen todellinen luonne selvitettiin ja asia on nyt valmis syyteharkintaa varten, Bock sanoo tiedotteessa.

Se, että suurin osa lapsista jätti kertomatta aikuiselle epäillyn yhteydenotoista tai viestittelystä, huolestuttaa Bockia. Yleisesti vaikuttaisi siltä, että syynä oli lasten kokema häpeän tunne, tiedotteessa todetaan.

– Toivon, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa siitä, kuinka sosiaalisen median palveluissa tulee toimia, ja etenkin siitä, mitä tehdä, jos aikuinen henkilö lähestyy lasta niin sanotusti omituisilla viesteillä. Lapsia tulee kannustaa kertomaan välittömästi tapahtumista luotettavalle aikuiselle, joka voi auttaa käsittelemään asiaa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä poliisiin, Bock kertoo tiedotteessa.

Epäilty on ollut vangittuna maaliskuun 2019 alusta alkaen. Seuraavaksi juttu siirtyy syyteharkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Laajasalon seksuaalirikosvyyhti kasvaa, "Enolla" mahdollisesti jo 17 uhria2.8.2019 08.54
Miten tukea seksuaalirikoksen kokenutta alaikäistä? – Hyvääkin tarkoittava apu voi aiheuttaa kaksinkertaisen kärsimyksen, sanoo kriisityöntekijä1.8.2019 06.30
Viisikymppistä miestä epäillään kahden lähipiiriin kuuluneen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – tapaukset syyteharkintaan23.7.2019 16.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu