Paikallisurheilu

Parkour-kurssit täyttyivät hetkessä – Kuusikymppinen seura liikuttaa lapsia ja aikuisia Ylästössä

Ylästön Urheilijoiden puheenjohtaja Matias Krug ja Sirpa Ahde pystyttävät seuran viirejä, ennen kiertoharjoittelun alkamista.

Marjo J. Rämö

Ylästön Urheilijoiden (YU) aktiivit pystyttävät yhdistyksen viirejä uuden ulkoliikuntapaikan nurkalla.

Paikalle alkaa saapua lähialueen asukkaita trikoissaan ja värikkäissä t-paidoissaan. On alkamassa seuran tarjoama maksuton kiertoharjoittelu, jossa saa vinkkejä uuden liikuntapaikan omatoimiseen käyttöön.

Uuden liikuntapaikan esittelyjumpat ovat pieni osa tänä vuonna 60 vuotta täyttäneen seura monipuolista toimintaa.

Seura järjestää kymmeniä eri-ikäisille tarkoitettuja liikuntaryhmiä pääasiassa Ylästön koululla, päiväkodilla ja kotiseututalolla.

Syksyn tarjonnassa on muun muassa temppukerhoa, nappulafutista, pilatesta, syvävenyttelyä, parkouria, joogaa ja itsepuolustusta. Liikkua voi myös jalka- sähly-, tai koripallon perässä.

Lajikirjo on muuttunut roimasti sitten yhdistyksen alkuvuosien, jolloin Vantaanjoen varteen rajautuvalla metsien ja peltojen laikuttamalla pientaloalueella hiihdettiin ja juostiin kilpaa.

– Nyt toiminta tapahtuu pääasiassa sisätiloissa ja rakentuu kysynnän ja saatujen salivuorojen ja ohjaajien mukaan, kertoo seuran puheenjohtaja Matias Krug.

Varsinaista kilpaurheilua seurassa ei harrasteta.

Kaupungilta saaduista salivuoroista ja ohjaajien aikatauluista muodostuu palapeli, josta kymmenkunta aktiivia pyrkii ratkomaan toimintakauden tarjonnan elokuun alussa.

Noin 600 jäsenen ilmoittautuminen kursseille on oma rumbansa, vaikka homma toimiikin pääasiassa sähköisesti.

Tänä vuonna ehdoton hitti on ollut lasten parkour-kurssit. Kaksi ryhmää täyttyi ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä. Lisäryhmien perustamisen jälkeen syyskalenteriin saatiin viisi parkour-ryhmää, joissa temppuilee peräti 60 lasta.

Vuosittain suosituimpien ryhmien joukkoon ovat kuuluneet ovat pilates- ja joogaryhmät sekä pienten koululaisten liikunnalliset iltapäiväkerhot.

– Futsalia, sählyä, iltapäivien liikuntakerhot, circuit, sporttitreeni, luettelee Riikka Hellman YU:n ryhmiä ja toimintaa, joihin hänen perheestään on osallistuttu viime vuosien aikana.

– Parasta tässä on monipuolisuus ja edullisuus, Hellman pohtii.

– Ja se, että omalta kylältä löytyy toimintaa, kävelymatkan päästä kotoa, jatkaa Jasmin Rajamaa.

Kaupungin tai yksityisen toimijan liikuntakeskusta tai kuntosalia alueella ei ole.

Rajamaan mielestä seuran toimintaa on viety viime vuosina eteenpäin ja toiminnasta viestitään aiempaa aktiivisemmin. Hyvällä tiedotuksella on tosin kääntöpuolensa. Varhaisesta herätyksestä huolimatta Rajamaa onnistui saamaan lapselleen vasta jonopaikan supersuositulle parkour-kurssille.

Ylästön urheilijoiden liikuntaryhmät pyörivät palkatun ohjaajan voimin. Ohjaajien palkkojen lisäksi kuluja tulee salivuoroista.

Kulut katetaan jäsenmaksuilla ja kurssimaksuilla, jotka voittoa tavoittelematon yhdistys pitää kuitenkin kohtuullisina.

Kauden jälkeen kassaan kertyneet varat yhdistys laittaa kiertoon asuinalueella. Yhdistys on hankkinut muun muassa liikuntavälineitä paikalliseen päiväkotiin, kouluun ja nuorisotoimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu