Puheenaihe

Vantaalla moni lapsi kaipaa sijaisperhettä – "Toivomme mukaan ihan tavallisia perheitä, joilla on sydän paikallaan"

Vantaalla on pulaa sijais- ja tukiperheistä. Kuvituskuva.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Vantaalla moni lapsi tarvitsisi sijaisperheen, mutta niistä on huutava pula.

Vantaan perhehoidon koordinaattori Anna Asikaisen mukaan tarvetta on myös tuki- ja vastaanottoperheille.

– Tarvitsemme jatkuvasti uusia perheitä, ja tällä hetkellä emme pysty tarjoamaan esimerkiksi tukiperhettä kaikille tarvitseville. Toivomme, että kiinnostuneet ottavat meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä, sillä tarve perheille on ilmeinen, kertoo Asikainen.

Ongelma on yhtälailla myös Helsingissä ja Espoossa. Viime vuonna Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa sijoitettiin 163 lasta sijaisperheisiin. Sijaisperheissä on tällä hetkellä yhteensä 1152 lasta. Vastaanottoperheisiin sijoitettiin 424 lasta.

Sijaisvanhempien ei tarvitse olla supervanhempia.

– Toivomme mukaan ihan tavallisia perheitä, joilla on sydän paikallaan, mahdollisuus sitoutua lapseen ja kyky yhteistyöhön lasten vanhempien ja lasta hoitavien tahojen kanssa, Asikainen selvittää.

Jokainen sijaisperheeksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä oman ammattilaisten verkoston, jolta saa tukea. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen työstään.

Vantaa järjestää Minustako sijaisvanhempi? -infotilaisuuden tiistaina 3. syyskuuta kaupungintalon valtuustosalissa (Asematie 7) kello 17.30-19.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu