Urheilu

Roni Ollikainen täräytti yli kahdeksan metrin – ei halua käyttää samaa keinoa kuin kauden kotimainen kärkimies

Roni Ollikainen

Sirpa Repo

Pituushyppääjä Roni Ollikainen ponkaisi seitsemän vuoden tauon jälkeen yli kahdeksan metriä ja teki sen Espoon Motonet GP:ssä kahdesti. Ollikainen voitti kilpailun tuloksella 804, joka jää sentin hänen ennätyksestään, joka on hypätty vuonna 2012.

Ollikainen on kesän mittaan tuskaillut, että parhaat hypyt tulevat vasta kilpailun päätöskierroksella. Espoossa hän venytti ensimmäisellään, 2,3 metriä sekunnissa puhaltaneeseen tuuleen 802.

– No kun Harri sitä nätisti pyysi, Ollikainen veisteli ensimmäisen kierroksen onnistumisesta ja viittasi valmentajaansa Harri Laihoon.

– Tein nyt ekstrapitkän verryttelyn, koska tiesin, että hyppyvarmuus ja tehot ovat siellä. Tuulen osaltakin nyt oli superhyvä hypätä.

Voittohypyn Ollikainen räväytti viimeisellä yrityksellään. Siinä myötätuulta oli ennätyskelpoiset 1,5 metriä sekunnissa.

– Sain juoksun kulkemaan rennosti. Minulla on ollut tekniikassa ongelmia myös käsien kanssa. Ne ovat rytmittäneet hyppyä väärin, mutta nyt sain hyppyyn hyvän rytmin ja sen pienen hetken aikaa lankulla, jota tarvitsen, Ollikainen sanoi.

Ollikainen, 28, oli vuonna 2012 Helsingin EM-kilpailuissa kuudes. Seuraavana vuonna iskivät lähentäjälihasvaivat, joiden jälkeen Ollikainen pääsi  normaaliin treeni- ja kilpailurytmiin vasta kolme vuotta sitten.

Espoon voittohypyllään Ollikainen jäi sentin kauden kotimaisesta kärkituloksesta 805, jonka Kristian Pulli ponnisti päivää aiemmin Sierra Nevadan harjoituskeskuksessa 2300 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Ollikainen ei itse halua hyödyntää vuoristoilman pienempää ilmanvastusta. Pullin kanssa hän on kuitenkin samaa mieltä siitä, että viikonvaihteessa käytävässä Ruotsi-ottelussa on luvassa tasokas pituushyppykilpailu, sillä suomalaiskaksikon ohella loistovedossa on tällä kaudella 822 ponkaissut Ruotsin Thobias Montler.

– Tukholmaan on luvassa hyvä keli ja 1–2 metrin sekunnissa olevat tuulet, eli siellä voi hypätä pitkälle, Ollikainen sanoo.

Niin Ollikaisen kuin Pullin ajatuksissa välkkyy mahdollisuus taistella paikasta Dohan MM–kilpailuissa, jonne ranking-raja on tässä vaiheessa kautta 810.

Varsinainen MM-raja on 817.

Toiseksi Espoossa liiteli Joensuun Katajan Kalle Salminen ennätyksellään 778.

– Onneksi sain viimeisellä puristettua tuon ennätyksen. Tuntuu, että voisi mennä vielä pidemmällekin, Salminen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Neziri ja Mörö paukuttivat kovat ajat Espoon illassa19.8.2019 08.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu