Minne mennä

Martinlaakson asukasyhdistys on puolustanut bussilinjoja ja uimahallia – nyt valmistellaan juhlahulinaa 50-vuotiaalle kaupunginosalle

Martsari-henki on korkealla, kun kaupunginosan 50-vuotistapahtumaa järjestellään. Martinlaakson asukasyhdistys on järjestelyjen veturi, mutta yhdistyksen aktiivit, Marja Lieto (edessä), Kirsi Jääskeläinen ja puheenjohtaja Jaana Heiskanen suitsuttavat myös kaupungin yhteisötyöntekijä Jesse Vahtervuon apua korvaamattomaksi.

Leena Koivisto

Se ei aina näy ja kuulu, mutta kyllä se on olemassa. Ja tarvittaessa, erityisesti kriisinpaikoissa, se näyttää voimansa.

Se on Martsari-henki, jonka virallinen äänenkannattaja on jo 45. vuottaan toimiva Martinlaakson asukasyhdistys.

– Aika paljon loppujen lopuksi olemme vaikuttaneet. Vuosia taaksepäin, kun uusilla linjajärjestelyillä aiottiin jättää puolet Martinlaaksosta ilman busseja, nousimme barrikadeille. Kymmenisen vuotta sitten keräsimme nimilistan kaupungille ja uimahalli saatiin pelastettua, kertaavat asukasyhdistyksen 7-jäseniseen hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Jaana Heiskanen, Kirsi Jääskeläinen ja Marja Lieto.

Barrikadeille saattaa vielä joskus tulla asiaa.

– Aina kun puhutaan rakentamisaikomuksista Raappavuorenrinteen toiselle puolelle, tuntuu siltä, että kaikki martsarilaiset olisivat valmiit lähtemään sinne kiinnittämään itsensä kettingeillä, he nauravat.

Pieni mutta ponteva yhdistys on kuitenkin enimmäkseen liikkeellä hyvän tuulen asioissa, kuten vaikkapa järjestämässä markkinoita ja siivoustalkoita, jakamassa stipendejä alakoululaisille, varmistamassa osaltaan jouluiloa muutamalle vähävaraiselle perheelle ja järjestämässä seurakunnan kanssa joulukuussa seimipolkua.

– Ei mitään isoa, mutta aina jotain. Pienilläkin asioilla voi saada suuria aikaan, he tuumivat.

Viime ajat voimat on kuitenkin valjastettu mahtikekkereihin, pian vietettävien Martinlaakson 50-vuotisjuhlien kasaamiseen.

– Siinä Jesse on ollut korvaamaton apu, naiset kiittävät kaupungin Länsi-Vantaalla toimivaa yhteisötyöntekijää Jesse Vahtervuota.

– Sairaan hauskaa on ollut. Tässähän sitä yhteisöllisyyttä juuri on. Ihmiset Martinlaaksossa ovat ehdottomasti ylpeitä omasta alueestaan, Vahtervuo iloitsee.

Martinlaakson 50-vuotispäivän päätapahtuma järjestetään Martinlaakson koulun pihassa lauantaina 31. elokuuta.

– Hyvää meininkiä ja hyvää musiikkia. Omalla tavallaan tapahtuman arvoa korostaa se, että moni esiintyjistä on täällä kasvanut ja koulunsa käynyt, Vahtervuo kiteyttää.

 

Heiskanen kertoo ohjelman olevan osin vielä auki, sillä tapahtumia päivään voi luoda myös pop-up-periaatteella.

– Mukaan voi edelleen ilmoittautua.

Martsari 50 v

Päätapahtuma Martinlaakson koululla la 31.8. alkaen kello 11.45. Juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Musiikkia esittävät mm. koulun kuoro, Sabrina ja Saarten tyttäret, Juha Lehti kitaran kera ja Trio TOP eli Tom Eklund, Otto Haapanen ja Petsku Lemström.

Lapsille luvassa mm. pomppulinna ja poniratsastusta. Paikalla myös mm. VPK, Martinlaakson Martat, Vantaan nuorisopalvelu ja liikuntatoimi sekä Street Art Vantaa. Rivitanssi kustuu kaikkia riveihinsä.

Jukka Ahonen kertoo Juuret Martsarista -kirjastaan. Martinuksessa Mun Martsari-taidereitin avajaiset klo 15–17 .

Ostari järjestää ilmaista pyöränhuoltoa, suunnitelmissa myös parkkihallibileet nuorille iltapäivällä.

Uimahallissa maksuton päivä altaassa ja salilla.

Nuoriso- ja asukastilassa klo 13–15: tarinoita yhteisöllisyydestä, leikkimielisiä kilpailuja, Tilateatteri ja Lähiönäyttämö esittäytyvät.

Asukkaat, yhteisöt ja yritykset voivat ilmoittaa päivään pop-upeja:[email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taidereitti juhlistaa 50-vuotiasta Martinlaaksoa: Valokuvateoksissa asemalta Kulttuuritalo Martinukseen on mukana myös asukkaiden ajatuksia15.8.2019 09.05
Häkkinen ja Salo ajavat kartingia Martinlaaksossa – Mutta missä on Bottas?14.8.2019 09.26
Vantaan paras kahvila löytyy Martinlaakson ostarilta29.6.2019 06.00
Martsarissa on helppo viihtyä – "Rakentamisen tiiviys ei haittaa, kunhan eivät ihan meidän kulmille tule"5.5.2019 08.05
Pian 50 vuotta täyttävästä Martinlaakson lähiöstä julkaistaan kirja – "entisiä nuoria" halutaan nyt ryhmäkuvaan 23.8.2018 07.35
Martinlaakson lähiö nousi keskelle metsää – "Silloin oli hirveä hinku saada edullisia asuntoja nopeasti"2.12.2018 07.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu