Puheenaihe

Näitä merkittäviä muutoksia huominen Putinin vierailu tuo pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen – varaa ylimääräistä aikaa kulkemiseen

Kauppatori on huomenna suljettu kaikelta ajoneuvoliikenteeltä.

Helsingin kaupunki

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailuun liittyvät saattueet ja järjestelyt vaikuttavat joukkoliikenteeseen Helsingissä ja Vantaalla keskiviikkona 21. elokuuta 2019. HSL kertoo asiasta tiedotteessaan.

Merkittävimpiä vaikutukset ovat Mannerheimintiellä ja Presidentinlinnan ympäristössä sekä Suomenlinnan liikenteessä. Myös raitioliikenteeseen on odotettavissa hetkellisiä häiriöitä.

Pääkaupunkiseudulla liikkuu vierailun aikana saattueita, jotka aiheuttavat liikenteeseen katkoksia Helsingin keskustassa mutta myös Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä väylillä. Saattueiden reiteillä ei sallita muuta liikennettä. Myös Kauppatorin toritoiminta on suljettu koko keskiviikon ajan, HSL kertoo tiedotteessaan.

Joukkoliikenteessä on odotettavissa poikkeusreittejä ja viivästyksiä koko keskiviikon, mutta erityisesti kello 12 alkaen. Lisäksi vaikutuksia on myös raitio- ja bussiliikenteessä Helsingin keskustassa sekä pääväylillä kulkevilla linjoilla.

Helsingin keskustan tai pääväylien kautta kulkeviin matkoihin kannattaa siis varata ylimääräistä aikaa. Metrot ja lähijunat kulkevat tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti, joten näitä kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan.

Poikkeukset bussiliikenteessä

Mannerheimintietä kulkevilla ja sen ylittävillä bussilinjoilla on liikennekatkoja, joiden kesto voi olla yli 30 minuuttia saattueiden kulkiessa. Katkokset vaikuttavat siis esimerkiksi Elielinaukiolta kulkeviin busseihin ja runkolinjoihin 500 sekä 510.

Lisäksi linja 17 ajaa poikkeusreittiä kello 11.30 alkaen liikenteen loppuun asti Kapteeninkadun, Korkeavuorenkadun, Yrjönkadun, Erottajan, Mannerheimintien, Kaivokadun ja Kaisaniemenkadun kautta. Linja käyttää poikkeusreitin varrella olevia pysäkkejä.

Poikkeukset raitioliikenteessä

Raitioliikenne pyritään liikennöimään normaalisti koko päivän ajan, mutta myös raitioliikenteessä on luvassa liikennekatkoksia saattueiden aikana. Katkosten aikana vaunut pysähtyvät pysäkeille. Lisäksi Kauppatorin sekä Ritarihuoneen raitiovaunupysäkit ovat poissa käytöstä koko päivän eli raitiovaunut ohittavat nämä pysäkit pysähtymättä keskiviikkona.

Poikkeukset Suomenlinnan lauttaliikenteessä

HSL:n lautta kulkee Katajanokan huoltolaiturin ja Suomenlinnan huoltolaiturin välillä koko päivän. Ensimmäinen lautta ajetaan Suomenlinnasta klo 06.00 ja Katajanokalta kello 6.20 ja viimeinen kello 2.00 Suomenlinnasta ja kello 2.20 Katajanokalta. Raitiovaunu 4 ajaa normaalia reittiä Merisotilaantorille eli sillä pääsee Katajanokan huoltolaiturille keskustasta.

Korvaavan lauttaliikenteen matkustajakapasiteetti on kuitenkin normaalia pienempi eikä autoja tai moottoripyöriä ei voida ottaa kyytiin kello 15.45 alkaen johtuen tuosta eteenpäin liikennöivän lautan rajoitteista. Ajoneuvoja ei siis kello 15.45 jälkeen saada Suomenlinnaan tai pois Suomenlinnasta.

Poikkeuksista joukkoliikenteessä kerrotaan muun muassa HSL:n verkkosivuilla osoitteessa HSL.fi ja HSL-sovelluksessa.

Reittioppaan aikataulut voivat keskiviikon osalta kuitenkin näyttää virheellisiä tietoja, HSL huomauttaa tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Putin tapaa Niinistön ensi keskiviikkona Helsingissä14.8.2019 12.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu