Puheenaihe

Ex-ministeri perustelee USU:lle, miksi tarvitaan 82 ministerien avustajaa – "Suomi on nyt samassa tilanteessa kuin Ruotsi"

Tarja Filatov (sd.)

Johanna Erjonsalo

Seitsemän vuotta työministerinä 2000-luvulla toiminut Tarja Filatov (sd.) puolustaa pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministereiden suurta avustajakaartia.

Filatovin mielestä yli 80 avustajan joukko on perusteltu, koska virkamieskuntaa on leikattu.

Filatov sanoo Uutissuomalaiselle (USU), että hän itse pärjäsi aikanaan yhdellä avustajalla, koska ministeriöissä riitti työvoimaa.

Myös poliittinen tilanne on tuolloin toinen, kun hallitukset kykenivät paremmin viemään eteenpäin asioita, joita edellisen hallituksen aikana oli valmisteltu.

– Nyt on selvästi näkyvissä se, että hallitukset muuttavat todella voimakkaasti edellisen hallituksen linjaa niin kuin nyt Antti Rinteen hallitus, Filatov sanoo USU:lle.

Filatovin mukaan muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan enemmän poliittista avustajakuntaa. Esimerkiksi Ruotsissa ministereillä on huomattavasti enemmän avustajia kuin Suomessa. Selitys löytyy Ruotsin blokkipolitiikasta.

– Siellä ei ole ollut samanlaista politiikan jatkumoa kuin meillä on ollut monipuoluehallituksissa. Siksi siellä on tarvittu poliittista ohjausta, jotta valmistelun arvopohja muuttuu. Me olemme nyt tässä samassa tilanteessa, Filatov katsoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Professori näkee useita riskejä Rinteen hallituksen avustajakaartissa – USU: ­"Tähän ei olisi pitänyt mennä"22.8.2019 06.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu