Puheenaihe

Kovan onnen golfkenttä sai uuden omistajan – "Kentän yllä on vain yksi pieni tumma pilvi

Kaupungin ratkaisut mietityttävät Hiekkaharjun golfkentän kehittäjiä. 

Tiina Örn

Hiekkaharjun golfkenttä on saanut uuden omistajan. Kentän osakkeista suurimman osan omistaa vuoden 2019 alussa kaupparekisteriin merkitty Krinon Golf Oy.

Kentän aiemmin omistanut United Golf Group (UGG) teki noin vuosi sitten konkurssin. UGG:n vaikeudet liittyivät Petikkoon rakennettavan golfkentän sotkuihin. UGG oli sekä Hiekkaharjun että Petikon golfkenttien pääomistaja.

Vaikeiden aikojen jälkeen kentän yllä on Krinon Golf Oy:n toiminnanjohtaja Hanna-Leena Ronkaisen mukaan näkyvissä valoa.

– Toiminta on kuluvalla kaudella sujunut todella hyvin. Uusia jäseniä on tullut paljon, ja junioritoiminta on saatu uuteen nousuun, sanoo Ronkainen.

Kaupungin ratkaisut mietityttävät. Ronkainen toteaa Vantaan kaupungin yleiskaavasuunnitelmien olevan ainut pieni tumma pilvi golfkentän yllä.

Kentän alueelle on ollut suunnitelmissa kaavoittaa asuntoja. Rakentaminen veisi vain osan, mutta toiminnan kannalta tärkeän ja vaikeasti korvattavan alueen kentästä.

– Ratkaisujen odottelu rajoittaa vain niin, että emme kauhean isoja investointeja tee sille alueelle, johon asuntoja voi mahdollisesti tulla.

Golf jatkuu Ronkaisen mukaan Hiekkaharjussa joka tapauksessa.

– Emme ole missään tapauksessa ajatelleet, että tämä oli parin vuoden päästä tässä. Kunnostamme ja kehitämme kenttää.

Hiekkaharjun Golf ry viettää 30-vuotispäiviään elokuun lopussa.

– Juhlimme hiekkisläiseen tyyliin eli rennosti jäsenistön ja tärkeimpien kumppaneiden ja sidosryhmien kanssa. Pönötysjuhla ei ole kyseessä, hymyilee Ronkainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaan kohutun golfkentän kohtalo on kysymysmerkki – "Kenttää ei voi vuokrata, koska sopimuksen purku on riitainen"16.1.2019 13.33
Hiekkaharjun golfkentän omistaja teki konkurssin 25.8.2018 07.55
Vantaan golfkenttäkohu paisuu: Laittomista maakuormista paljastui lyijyä, arseenia ja öljyä – tältä kentällä näyttää nyt19.6.2018 10.50
Kaupunki rajoittaa kulkua kohutun golfkentän alueella – maaläjät sortumisvaarassa10.7.2018 09.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu