Puheenaihe

HSL:n lippusovelluksessa häiriöitä, kausiliput eivät toimi – "Tarkastajat ja konduktöörit käyttävät häiriötilanteissa harkintaa"

Kuvituskuva.

HSL

HSL-sovelluksen lippuosio ei toimi normaalisti. Osa lipuista jää toimittamatta asiakkaille. Myöskään sovellukseen ostetut kausiliput eivät toimi, HSL tiedottaa verkkosivuillaan.

HSL:n mukaan vika alkoi noin klo 13.00. Vikaa selvitetään parhaillaan. HSL kertoi kello 17, että häiriö jatkuu toistaiseksi.

HSL kertoo tiedottavansa muun muassa sivuillaan kun vika on saatu korjattua. Ennen häiriön korjausta sovelluksesta ei kannata yrittää lipun ostoa, HSL kertoo tiedotteessaan.

HSL kertoo sivuillaan, että tarkastajat ja konduktöörit käyttävät häiriötilanteissa harkintaa. HSL täsmentää, että tarkastajat määräävät tarkastusmaksuja sovellushäiriöstä huolimatta, jos siihen on aihetta.

 – Luonnollisesti sakkoja ei määrätä sovelluksessa olevan ison häiriön aikana, HSL kertoi aikaisemmin tänään verkkosivuillaan.

HSL:n sivuilla todetaan, että mahdollisiin tarkastusmaksuihin voi myös hakea oikaisua.

HSL ohjeistaa käyttämään mahdollisuuksien mukaan muita lipunostokanavia, eli esimerkiksi lippuautomaatteja, myyntipisteitä tai ostamaan lipun linja-auton kuljettajalta. HSL:n mukaan matkakortti toimii normaalisti.

HSL:n mukaan virheelliset veloitukset palautuvat tilille automaattisesti parin päivän kuluessa.

– Jos asiakkaalla on ollut HSL-sovelluksessa voimassa oleva kausilippu, jota hän ei ole voinut käyttää sovelluksen toimintahäiriön vuoksi, hänelle hyvitetään kertalippu, jonka hän on joutunut ostamaan. Kertalipusta hyvitystä saadakseen täytyy asioida HSL:n palvelupisteessä Rautatientorilla, Itäkeskuksessa tai Itä-Pasilassa, HSL toteaa tiedotteessaan.

Palvelupisteeseen pitää ottaa mukaan puhelin, jossa HSL-sovellus ja kausilippu ovat, sekä häiriön takia ostettu kertalippu, tiedotteessa todetaan.

Juttua päivitetty 18.50. HSL kertoo tiedotteessaan, ettei lipun ostoa sovelluksessa kannata yrittää ennen häiriön korjautumista.

Klo 20.40 juttuun muokattu HSL:n täsmennys sakkojen määräämisestä. Myös otsikkoa muokattu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu