Puheenaihe

HS: Fonectalla merkittävä tietovuoto – yhdellä käyttäjätunnuksella pääsi käsiksi yleensä järjestelmän ylläpitäjille rajoitettuihin, arkaluonteisiin henkilötietoihin

Arkistokuva.

Aalto Risto

Fonectalla on todettu laaja tietovuoto. Tietovuoto löytyi Fonectan yrityksille ja järjestöille tarkoitetusta Kohdistamiskone B2C -asiakasrekisteripalvelusta. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Kyseisessä palvelussa yksi tavallisen käyttäjätunnuksen omistaja on voinut nähdä useiden satojen järjestöjen ja yritysten rekistereiden täyden sisällön. Osa rekistereistä on sisältänyt yksityiskohtaisia ja arkaluonteisia henkilötietoja, Helsingin Sanomien jutussa kerrotaan.

Fonectan lakiasiainjohtaja Krista Koskinen kommentoi HS:lle, että tietovuoto rajoittuu yhteen palvelun käyttäjätunnukseen. Yhtiö selvittää, miksi kyseisellä tunnuksella on päässyt käsiksi salaisiin tietoihin, jotka on yleensä rajoitettu järjestelmän ylläpitäjille.

– Perustunnuksilla tällaisia asioita ei pitäisi saada näkyville. Jotain konfiguraatioita on muutettu, ja selvitämme, missä ja milloin tämä on tapahtunut, Koskinen kommentoi Helsingin Sanomille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu