Minne mennä

Koiraharrastajien suurtapahtuma Myyrmäessä viikonloppuna

Agilityn SM-yksilömitaleista kisaa Myyrmäessä yli 700 koirakkoa.

Riitta Ketola

Myyrmäen urheilupuistossa järjestetään viikonloppuna 23.–25. elokuuta agilityn suomenmestaruuskisat. Agility on koiraurheilulaji, jossa ihminen ohjaa koiran virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti tuomarin suunnitteleman esteradan läpi.

Joukkuemestaruuksista Myyrmäessä kisaa yhteensä 238 joukkuetta ja yksilömitaleista 729 koirakkoa eli koiran ja ohjaajan kaksikkoa.

Kisat käynnistyvät virallisilla lämmittelykisoilla jo perjantai-iltapäivänä ja jatkuvat yksilömestaruuksilla lauantaina ja joukkue-SM-radoilla sunnuntaina. Lauantaina kisataan kello 9 alkaen ja sunnuntaina kello 8 alkaen.

Kisoja käydään neljällä keinonurmikentällä yhtä aikaa. Tapahtumaan odotetaan jopa yli tuhatta agilityharrastajaa ja kisaturistia koirineen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kisat järjestävät Suomen Agilityliiton toimeksiannosta Helsingin Agility Urheilijat, Järvenpään agilityurheilijat ja Itä-Helsingin Agilityharrastajat.

Agility on voimakkaasti kasvava urheilulaji. Nykyisin sen harrastajia on Suomessa jo yli 13 500. Suomi on yksi maailman menestyneimmistä agilityurheilumaista yhdessä Sveitsin, Saksan, Tsekin, Ranskan ja Venäjän kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu