Puheenaihe

Opiskelijoiden kimppakämpässä soitetaan musiikkia ja järjestetään etkoja – "Musiikki on yhdistävä voima monissa ystävyyssuhteissamme"

Sander Pevgonen ja Janari Nömmik ovat tunteneet toisensa lapsesta asti. Luotettavan ystävän kanssa oli helppo muuttaa saman katon alle.

Sini Pennanen

Ensimmäiseen omaan asuntoon muuttaminen on nuorelle iso asia. Parikymppiset ystävykset löysivät uudehkon, rauhallisen kodin Vantaalta.

Jo lapsuudessa ystävystyneet Sander Pevgonen, 23, ja Janari Nömmik, 23, asuvat kämppiksinä Myyrmäessä. Pevgonen muutti Myyrmäkeen lapsuudenkodistaan Sipoosta ja Nömmik Martinlaaksosta.Kuva: Sini Pennanen

Vuonna 2017 valmistunut kerrostalo sijaitsee hyvien ulkoilureittien läheisyydessä. 70 neliön asunnossa on suurehko lasitettu parveke ja sauna, joka lämpiää keskimäärin joka toinen ilta.

– Etsimme asuntoa noin kuukauden, kunnes tämä Myyrmäen asunto osui kohdallemme. Meillä ei ollut oikein muita kriteerejä asunnolle kuin kohtuullinen vuokra, hyvä kunto ja toimiva pohjaratkaisu. Sauna on tietysti ehdotonta plussaa, Sander Pevgonen sanoo.

Kuva: Sini Pennanen

Kaksikko on sisustanut valoisan läpitalon huoneiston hyvin pelkistetysti. Mustavalkoista värimaailmaa on piristetty Pevgosen huoneessa turkoosilla.

Nömmikillä on huoneessaan värikäs seinävaate. Olohuoneen punainen kulmasohva on Pevgosen perheen vanha.

Valoisassa kolmiossa on hyvin siistiä ja kaikki tavarat ovat omilla paikoillaan. Miten kämppikset jakavat siivousvuorot?

– Ei meillä ole varsinaisia siivousvuoroja. Se siivoaa, joka huomaa siivottavaa. Olemme tunteneet toisemme niin kauan, että voimme sanoa asioista suoraan ja olla avoimia. Siivoamme myös yhdessä, kansainvälistä kauppaa opiskeleva Pevgonen kertoo.

Yhteiset kiinnostuksen kohteet juontavat juurensa vapaa-aikaan.

– Harrastamme molemmat konemusiikkia ja käymme kuntosalilla. Meillä pidetään ystäväpiirissämme suosittuja etkoja, jolloin kuuntelemme musiikkia ja chillaamme. Noudatamme kuitenkin taloyhtiön sääntöjä, emmekä soita musiikkia liian kovaa. Lopetamme aina musiikin soiton talon hiljaisuuteen mennessä eli kello 22, autoinsinööriksi opiskeleva Janari Nömmik kertoo.

Kuva: Sini Pennanen

Nömmikillä on omat dj-laitteet, ja hän teki äskettäin ensimmäisen dj-keikkansa. Kaverukset käyvät juhlimassa konemusiikin tahtiin muun muassa Circuksessa, Nosturissa, Kattilahallissa ja erilaisissa tapahtumapaikoissa.

– Musiikki on yhdistävä voima monissa ystävyyssuhteissamme. Trance ja techno ovat vieneet mukanaan, Janari sanoo.

Tulevaisuuden suunnitelmista kysyttäessä molemmat haluavat saada opintonsa päätökseen ja keskittyä uraan.

– Jossakin vaiheessa haaveissa on varmasti myös omistusasunnon hankkiminen, mutta sen aika ei ole vielä. Tässä vaiheessa elämää kaverin kanssa asuminen on oikein hyvä valinta, Pevgonen kertoo.

Teksti: Riikka Hollo

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu