Puheenaihe

Kivistöläisten ykköstoiveet: Isompi kauppa ja lisää parkkipaikkoja – Vauvaperhe maksanut jo yli tonnilla sakkoja

Isompi ruokakauppa kotikulmille on kivistöläisten Oona Lindroosin, Weronica Örnbergin, Ville Korpelan ja Sakari Lehdon toive.

Marika Lumme

Kivistöläiset kaipaavat kotiensa läheisyyteen kiireesti lisää palveluja. Palvelujen puute kuohutti jälleen, kun Vantaan kaupunki arvioi viime viikolla suunnitellun kauppakeskuksen valmistuvan aikaisintaan vuonna 2022 (VS 21.8.). Vantaan Sanomat jalkautui Kivistön kaduille ja kysyi alueen asukkailta mitä palveluja he erityisesti toivovat.

– Isompi ruokakauppa, Cittari tai Prisma, kertoo Oona Lindroos.

Vauvanvaunuja työntelevä Lindroos perheineen muutti Kivistöön tammikuussa. Alueelle houkuttelivat helpot kulkuyhteydet lentoasemalle, jossa hän on töissä.

– Luonto on tosi lähellä, joka houkutteli myös. Mutta parkkipaikkoja tarvitaan lisää, niitä ei todellakaan ole, Lindroos korostaa.

Lindroosin mukaan auto täytyy olla, jotta pääsee esimerkiksi isompaan ruokakauppaan ja vaikkapa terveyskeskukseen. Lindroos ajaa Klaukkalaan ostoksille ja Myyrmäkeen lääkärille.

Pysäköintisakkoja Lindroosin perhe on maksanut tammikuusta lähtien jo yli tuhannella eurolla, koska auto on jätettävä sinne missä tilaa on.

– Edelleen odotamme toiselle autolle pysäköintipaikkaa.

Kolme vuotta Kivistössä asunut Weronika Örnberg suunnitellee poismuuttamista ja yksi syy on palveluiden vähyys.

– Lisäksi tämä ei ole enää niin rauhallinen paikka kuin aiemmin. Kuuntelen mieluummin lasten itkua kuin aikuisten älämölöä öisin, hän sanoo.

Palveluista kipeimmin hän kaipaa myös isompaa ruokakauppaa. Nyt hän käy asioilla kauppakeskus Kaaressa. Myös Posti on toiveissa, koska hän on joutunut hakemaan pakettinsa aina Vantaanportista, koska K-Marketin pakettipiste on ollut täynnä. Parkkipaikkaa ei ole myöskään Örnbergillä.

– Minulle tarjottiin autopaikkaa, jonka vuokra oli 150 euroa kuussa. Se on liikaa, hän toteaa.

Pysäköintiongelmia ei ole sen sijaan Ville Korpelalla, koska hän asuu omakotitalossa. Korpela perheineen on viihtynyt Kivistössä jo vuodesta 2011. Hän pitää kaupunginosan kodinomaisesta tunnelmasta edelleen, vaikka asuntoja on tullut valtavasti lisää.

– Muuttaessamme puhuttiin, että kehärata kulkee 2016 ja kauppakeskus tulee heti perään, hän naurahtaa.

Perhe käy ostoksilla kauppakeskus Jumbossa. Isompi ruokakauppa kotikulmilla helpottaisi Korpelan elämää.

Sakari Lehto perheineen muutti Kivistöön maaliskuussa. Lehdolla oli muuttaessaan usko, että palveluja on tulossa pikaisesti.

– Isompi ruokakauppa, se ehdottomasti tarvitaan. Ja parkkipaikkoja. Kuusi sakkoa olen jo maksanut, Lehto sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Apulaiskaupunginjohtaja myöntää: Kauppakeskuksen tulo Kivistöön lykkääntyy jälleen – Kaupungin palveluja väliaikaistiloihin?21.8.2019 06.45
Ristiriita Kivistössä: Rakennuttajat laittavat hankkeita jäihin – Kaupunki kaavoittaa maata 1600 uudelle asukkaalle24.8.2019 07.50
Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 20216.6.2019 06.40
Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia5.6.2019 13.58
Esimerkkinä Kivistö – ”Terveet asuntomarkkinat eivät ole neuvostoajan kauppa”18.7.2019 07.00
Kivistön "kohtuuhintaiset asunnot" eivät kiinnostaneet ostajia – rakennuttaja pyysi jatkoaikaa15.6.2019 07.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu