Minne mennä

Rap- ja hiphop-kuville Artsin uusi kävijäennätys – Näyttelyyn ehtii vielä viikonloppuna

Valokuvaaja ja kuvajournalisti Chi Modun kuvia näkee Myyrmäen Artsissa vielä sunnuntaihin asti.

Arkisto/Leena Koivisto

Yhdysvaltalaisen valokuvaajan Chi Modun rap- ja hiphop-artistien valokuvanäyttely Vantaan taidemuseo Artsissa on huippusuosittu. Myyrmäen torstaisen taiteiden yön jälkeen Uncategorized –Luokittelemattomat -näyttelyn on nähnyt jo lähes 8 000 kävijää, joka on museon uusi ennätys. Näyttely aukesi kesäkuun alussa.

Muun muassa Tupac Shakuria, Ice Cubea ja Mobb Deepia kuvanneen Chi Modun kuvat ovat esillä vielä sunnuntaihin, joten kävijämäärä ehtii edelleen kasvaa.

Taidemuseon edellinen hitti oli Miina Savolaisen Maailman ihanin tyttö -valokuvanäyttely vuonna 2014, jolloin taidemuseolla ei ollut vielä Artsi-lisänimeä.

Maailman ihanin tyttö keräsi yli 10 000 kävijää, mutta se oli avoinna pidempään kuin Uncategorized –Luokittelemattomat. Lisäksi Maailman ihanin tyttö -näyttelyn yhteydessä järjestettiin seminaareja ja yleisötapahtumia, jotka nostivat kävijämääriä, kertoo Artsin taidekasvattaja Helena Eräkare.

Chi Modun näyttelyssä ei myöskään ole käynyt yhtä paljon päiväkoti- ja koululaisryhmiä, koska näyttelyn on ollut kesällä.

– Näin ollen Chi Modun näyttely nousee kirkkaasti kaikkien aikojen suosituimmaksi näyttelyksi Artsissa, Eräkare päättää.

Näyttelyn toinen kuraattori Jean Ramsay sanoo, että näyttelyn suurin ansio on uusien yleisöjen saavuttaminen.

– Se on puhutellut nuoria miehiä, 15-vuotiaista vähän yli kaksikymppisiin, joita on yleensä vaikea tavoittaa. He nauttivat näyttelystä.

Ramsay toivoo, että nuoret pojat ja miehet löytävät tiensä taidenäyttelyihin ja Artsiin tämän jälkeenkin.

Eikä näyttely ei ole ollut vain nuorten juttu, vaan myös kaikkien taidemuotojen hevijuuserit eli keski-ikäiset naiset ovat vierailleet katsomassa räppäreiden ja hiphoppareiden kuvia.

– Heitä on ollut arviolta kolmannes, Ramsay sanoo.

Chi Modun valokuvanäyttely Uncategorized –Luokittelemattomat jatkuu 1.9. asti Vantaan taidemuseo Artsissa (Myyrmäki-talo, Paalutori 3). Museo on avoinna pe klo 11–18 ja la–su 11–16. Vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Luodinreiän vierestä maailmanluokan ikoniksi – Valokuvaaja Chi Modun kuvat hiphopin jättiläisistä ovat kaikessa suuruudessaankin ihmisen kokoisia12.6.2019 10.05
Valokuvaaja Chi Modu kertoo teoksistaan torstaina Artsissa14.8.2019 17.15
Seinähullu Vantaa -projektin taival nähtävillä pian Artsin lämpiössä31.3.2019 07.40
Tämän taidenäyttelyn työt eivät vain poistu, ne katoavat – Vantaan Artsissa tehtiin teokset suoraan seinille27.2.2019 09.30
Artsin uusi pomo tulee Tampereelta21.2.2019 12.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu